SURİYE’YE MÜDAHALE ŞART…

Rusya Baronların, Katil-Kapitalizmin Ukrayna ile oynamasına kendi toprakları olan Kırım’ı katarak cevap vermesi 21. Yüzyılın siyasi-sosyal tarihinde önemli bir dönüm noktası.
Bu haber 2014-03-23 11:03:53 eklenmiş ve 537 kez görüntülenmiştir.

SURİYE’YE MÜDAHALE ŞART…

Rusya Baronların, Katil-Kapitalizmin Ukrayna ile oynamasına kendi toprakları olan Kırım’ı katarak cevap vermesi 21. Yüzyılın siyasi-sosyal tarihinde önemli bir dönüm noktası.

 

Türkiye’de ise Türkiye’nin etrafı ateş çemberi.  Osmanlı döneminde Türkiye’nin birer vilayeti olan Irak, Suriye “açık hava soykırım müzelerine” dönüştürülmüş durumda.

 

Irak Kürdistanı ve Suriye’de Kürtlerin hakim olduğu bir iki bölge dışında Suriye ve Irak halkı katliamla karşı karşıya.

 

Suriye’de katil bir diktatör, Irak’ta kukla bir hükümet,  Uyduruk bir Cumhurbaşkanı, katil diktatörlerle halkını yok eden terörist –diktatör birer yapılanma olarak devam ediyorlar.

 

Türkiye’de iktidar partisi dışında bu durumdan rahatsız olan bir muhalefet yok. Hatta Bakan Yıldız’ın sınır ötesi operasyon söylemine karşı çıkan ilk isim CHP müdürü Kılıçdaroğlu oluyor.

 

Kılıçoğlu, Türkiye’nin etrafının ateş çemberine alınmasın Irak ve Suriye’deki vatandaşlarımızın soykırıma uğraması ve bu soykırım koşullarının Türkiye’de de hayata geçirilmek istenmesinden gayet memnun. Suriye’de ki katil-diktatör Esed’i ve Kukla Talabani’yi savunma pozisyonuna bile geçebiliyor.

 

Türkiye Rusya’yı örnek alarak doğal olarak kendi toprakları ve vatandaşları olan Irak, Suriye ve Filistin halkları başta olmak üzere tarihi sorumluluğu ve misyonu gereği alanına giren tüm halkları korumaya almalı, sahte sunni sınırları kaldırmalı, buraları birer eyalet olarak Türkiye’ye bağlamalıdır…

Çünkü bu halklar bunu istiyor… Ve bakan Yıldız’ın, “Türkiye sınır ötesi operasyon yapabilir” söylemi fiiliyata geçmesi gereken bir durum.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Süleyman Şah Türbesi konusunda Türk Ordusunu Suriye'ye sokmak isteyebileceğini bunu da seçimlerden önce yapacağını iddialarını yanıtlayan Yıldız; saldırı olması halinde kayıtsız olamayacaklarını ama geniş çaplı bir operasyon değil nokta operasyonu gerçekleştirilebileceğini söyledi...

 

Süleyman Şah Türbesi Türkiye’nin kendi sınırları dışındaki Türk toprağı olan nadir bir yerdir. Ankara nasılsa İstanbul Sinop Hatay karsa nasılsa o türbe de öyledir. Bulunduğu toprak Türk toprağıdır. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz orada güvenliği sağlıyor ve koruma yapıyor. Oraya bir taarruz olması halinde, Sayın Kılıçdaroğlu oraya kayıtsız kalmamızı mı istiyor acaba?

 

Siz bir şey olmamış gibi yapın mı diyor, yoksa onu bahane ederek başka işler yapacağımızı mı söylüyor. Ben herhangi bir taarruz olmaması halinde orada böyle bir işlemin orada söz konusu olmadığını çok açık ve net bir biçimde söylüyorum.

Kendi toprağımızı savunmamamızı tavsiye ediyorsa biz bunu yapmayız kesinlikle savunuruz.

 

 Gerekirse o noktayla alakalı bir operasyon söz konusu olur, geniş çaplı olmaz. Kılıçdaroğlu veya başka birisi, Türk topraklarına saldırsınlar ama siz de bunu ne olur görmeyin gözlerini kapatın diyorsa, biz bunu böyle yapmayız. Bunu bir Suriyelinin hatta ancak Esad rejiminin demesi lazım.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA