RUSYA’YA ULUSLARARASI ŞANTAJ...

G-7 ülkelerinden Rusya'ya kınama mesajı.
Bu haber 2014-03-03 10:35:25 eklenmiş ve 1326 kez görüntülenmiştir.

RUSYA’YA ULUSLARARASI ŞANTAJ

G-7 ülkelerinden Rusya'ya kınama mesajı. Soros’un ve dünya baronlarının ilahları dolarla sokağa salınan Ukraynalılar parça parça edilirken, Rusya’nın bu parçalanan, terör ve kaosun içine itilen yapıda kendi vatandaşlarını korumak için atağa geçmesi katil-kapitalistleri çilden çıkardı. Rusya’ya saldırıya geçtiler.

Katil-kapitalistleri kızdıran ana etken yıktıkları, saldırdıkları her ülkede Suriye, Mısırda, Irak’ta olduğu gibi karşılarında herhangi bir güç görmek istemiyorlar. Çocukların ölmesi, halkların soykırıma uğraması katil-kapitalizmin ana politikası. Rusya’nın varlığı Ukrayna’da bunu engelliyor. Ve bundan dolayı topyekûn Rusya’ya saldırıya geçtiler. Rusya, Türkiye, Japonya gibi ülkelerin acilen ekonomik, askeri, siyasi… stratejik alanlarda işbirliğine gitmeleri gerekiyor. Aksine katil-kapitalizm karşısında kan kaybetmeye devam edecekler…

Sanayileşmiş ülkeler topluluğu G7, Rusya'nın Kırım'a asker göndermesini ortak bir bildiri ile kınadı.

 

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın G-7 ve G-8'in ilke ve değerlerini ihlal ettiği belirtilerek G-7 ülkelerinin Haziran ayında Soçi'de yapılacak G-8 zirvesi hazırlık faaliyetlerine katılmama kararı aldığı duyuruldu.

 

Ukrayna'daki Rusya vatandaşlarının sağlık ve yaşamlarına yönelik tehdit olduğu iddiasıyla Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne asker gönderen Rusya'ya NATO ve Avrupa Birliği'nden sonra bir tepki de G7 ülkelerinden geldi. ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve İngiltere'den oluşan birlik, Rusya'nın Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini açık bir şekilde ihlal ettiğini belirterek bu ülkeyi kınadıklarını açıkladı. Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Birliği Komisyonu'nun da desteklediği açıklamada, Rusya'nın Birleşmiş Milletler sözleşmesine bağlı sorumluluklarını ve Ukrayna ile 1997 yılında imzaladığı anlaşmayı ihlal ettiği vurgulandı.

 

Birlik Rusya'ya, herhangi bir güvenlik veya insan hakları konusunda endişeleri ele almak adına, Ukrayna ile doğrudan müzakere yada Birleşmiş Milletler veya Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na bağlı uluslararası gözlemci ve arabulucular ile çalışma yoluna gitmesi çağrısında bulundu. Ayrıca tüm taraflara tansiyonu düşürme, sorumlu davranma ve itidalli olma çağrısı yapıldı. Açıklamada, bu doğrultuda gösterilecek çabalara destek verileceği ifade edildi.

 

 

Ukrayna'nın birlik, istikrar ile sağlıklı siyasi ve ekonomik düzeni yeniden sağmak adına bu ülkeye yönelik desteklerin süreceğinin vurgulandığı açıklamada, 'Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğü ile kendi geleceğini seçme özgürlüğünü destekleme noktasında birlik içindeyiz' ifadelerini yer verildi. Açıklamada son olarak, Ukrayna'nın yeni program ve gerekli reformların uygulanması noktasında Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yaptığı müzakerelerin desteklendiği kaydedildi.

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA