SAVAŞIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRECEK TEKNOLOJİ

Amerikan ordusunun yeni tasarladığı İron Man kaskları askerlere savaş alanındaki sıcak temasta büyük bir avantaj sağlacak.
Bu haber 2014-02-21 08:30:02 eklenmiş ve 1007 kez görüntülenmiştir.

Amerikan ordusunun yeni tasarladığı İron Man kaskları askerlere savaş alanındaki sıcak temasta büyük bir avantaj sağlacak. 

Amerikan Ordusu askerleri çok yakın bir zamanda İron Man tarzına benzer teknolojik kaskları ile savaş sırasında hedeflerini hızlı ve kolay bir şekilde belirleyecek bir teknoloji ile donatılacak. 

SAVAŞ UÇAKLARINDAKİ TEKNOLOJİ VAR

Q-Warrior kask adını taşıyan özel askeri kask BAE Systems tarafından üretilmiş özel bir kamera ve monitörün kask üzerine ve askerin hedef alacağı göze yerleştirilen monitör sayesinde İron Man filminde ve savaş uçaklarında kullanılan benzer bir teknolojiye sahip.

1.20140220102745.jpg

Jet pilotları ve İron Man filminde kullanılan teknolojiye benzer bir yenilik sunan Q-Warrior kask askerlere sıcak temas alanlarında daha hızlı ve daha kolay hedef alabilme özelliğini sağlayacağı belirtildi.

3.20140220102903.jpg

Amerikan Ordusu araştırmacıları tarafından şu anda test aşamasında olan teknolojinin araştırmacılar tarafından yüksek ihtimalle onay alacağı ve çoktan beklentilerin üzerinde bir fayda sağladığı belirtildi.

4.20140220103014.jpg

ASKERİN BECERİSİNİ DE DEPOLUYOR

BAE Systems'in geliştirdiği Q Warriors adlı özel savaş başlığının Amerikan Özel Kuvvetlerine atış ve hedef alma konusunda kolaylık sağlarken aynı zamanda askerlerin atış becerileri hedef alma yetenekleri gibi verileride depolayarak her askerin nasıl bir performans sergilediğininde veriler olarak depolanacağı belirtildi.

Q Warriors adlı savaş başlığının gelecek savaş teknolojilerinde ve sıcak temas için geliştirilecek yeniliklerde büyük bir yenilik sağlayacağı belirtildi.

ETİKETLER :
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA