MUCUC DAYANIŞMA GECESİNİ ESENYURT KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPTI

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) üyesi olan MUCUC (Beşiktaş) Köyü Kültür Dayanışma Derneği bu yılki dayanışma gecesini Esenyurt Belediyesinin Kültür Merkezinde yaptılar.
Bu haber 2014-02-05 00:19:21 eklenmiş ve 1815 kez görüntülenmiştir.

MUCUC DAYANIŞMA GECESİNİ ESENYURT KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPTI

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) üyesi olan MUCUC (Beşiktaş) Köyü Kültür Dayanışma Derneği bu yılki dayanışma gecesini Esenyurt Belediyesinin Kültür Merkezinde yaptılar. Dernek her hangi bir siyasi parti yada aday adayı vb. davet etmedi. Bu anlamda kimseye söz hakkı verilmedi. Esenyurttan bazı BDP’li temsilciler katıldı.

Kendilerine bu yeri tahsis etmeleri nedeniyle Esenyurt Belediyesi ve Başkan Kadıoğluna teşekkür edildi.

 

Dayanışma gecesinde Başkan Latif Yılmaz gayet güzel önemli bir konuşma yaptığı gibi önemli belirlemelerde bulundu:

mucucgeceesyurt__63_.jpg

Yılmaz, Derneklerin asli işlevi sosyal,  kültürel, etkinliklerle kültürü yaşamak ve yaşatmaktır. Dostluk,  kardeşlik, manevi duyguları yaşatmak, geliştirmek, üyeler arası dostluk ve kardeşliği, iletişimi geliştirmektir, paylaşmaktır.  Bir STK olarak Derneğimizin kurulmasında gelişmesinde bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Bu tür gece ve etkinliklerde bir araya geldiğiniz için hepinizi yürekten kutluyorum.

 

Derneğimizi kurarken üç aşamalı bir plan kısa, uzun, orta vadeli plan yapmıştık. Bu planlardan biri derneğimizi mülkiyete kavuşturmaktı. Sizlere çağrımdır bu planımızı hayata geçirelim. Bunun zamanı geldi geçiyor.

Dünyayı değiştirenler, dünyaya dokunanlardır. Bir insanı kurtarmak bütün dünyayı kurtarmaktır. Bir insanı değiştirmek bütün dünyayı değiştirmektir. Dünyayı değiştirenler sizin gibi güzel insanlardır.

Yılmaz, Hoçvan Dernekler Federasyonunun binasını değerlendirmeliyiz. Düğünlerimizi, etkinliklerimizi orada yapmalıyız. O kuruma işlerlik kazandırmalıyız.  Ana kurum ana gövde güçlendikçe bizler daha da güçleniriz.

6-7 yıldır yılda bir kez de olsa hep birlikte bölgeye, doğduğumuz topraklara gidip etkinlik yapıyoruz. Bunun temel nedeni  bir üst çatı altında, federasyon altında birleşmemizdir. Hoç-Fed’in kurulması ile bölge STK yapılanmasının önünü açtık önemli gelişmelere imza attık dediler…

 

Bariş sürecinede değinen başkan Yılmaz, son iki yıldır terörün, akan kanın durması, ülkemiz ve bölgemiz açısından bu ülkenin tarihinde hiçbir şeyle yeri doldurulamayacak bir gelişme olduğuna vurgu yaptı. Barışı sağlayan tüm aktörlere yürekten teşekkür ediyoruz dediler. Halkımıza tüm duyarlı insanlara barışa sahip çıkmalarını, barışın mimarlarına destek olmalarını istiyoruz. Bu meyanda emek ve çaba harcayan herkesi ve kesimi yürekten kutluyoruz dediler…

 

mucucgeceesyurt__16_.jpg

Sunuculuğu usta sunucu Turgay Zorbanın yaptığı dayanışma gecesinde derneğin mülkiyet sorununu çözmek için oluşturulan , aralarında bölge iş ve STK dünyamızın en duyarlı, en önemli bireylerinden olan Saffet Yılmaz, başta olmak üzere, Siyabent Yıldız, Naim Gözcü gibi iş adamlarının bulunduğu komisyon üyeleri başkanla birlikte katılımcıları selamladılar. Bu yıl derneğin mülkiyet sorununu çözmeye çalışacaklarını belirttiler.

 

Geceye bölge STK’larının etkinliklerine katılan iş dünyamızın temsilcisi KAİSİAD’ın Genel Sekreteri Orhan Gökçe, Y.K. Üyesi Bişar Şirin, Y.K Üyesi Turgay Zorba, Hoç-Fed Başkanı Yakup Mavzer ve Y.K. Üyeleri, BDP Esenyurt ilçe temsilcileri, yine aynı şekilde bölge STK yapılanmasına büyük katkıları olan iş adamı Yakup Süt’ü temsilen kardeşi Volkan Süt beraberinde önemli birçok işadamı ile gecede yer aldılar. Hoçvan Derneklerinin yoğun bir şekilde katıldığı geceye dernek başkanları, İrfan Zorba, Zafer Sural, Murat Morkoç, Kemal Yıldız  gibi birçok dernek başkanı yönetimleri ile katıldılar. Bölgeye karşı duyarlılığı ile tanıdığımız, her zaman bölgeye yardım elini uzatan, öğrencilere burs veren, her yıl bölgeye düzenli bir şekilde yardım eden Volkan Kaya’da geceye birçok iş adamı arkadaşı, ve Xımıli (Otbiçen) Derneğinin yöneticileri ile katıldılar. Adil Özer, Şahvelet Yıldız, Şeref Caferoğlu, Muhlis Aktürk, Serhat Yıldız  gibi onlarca iş adamı da gecede yer aldılar. Bazı işadamları derneğe bağışta bulundular.

 

Bölgemizde dernekçiliğin oturmasında önemli bir misyon sahibi olan Mucuc Derneği ve bu misyonu başarı ile devam ettiren Başkan Latif Yılmaz duyarlılığı ve dernekçiliğe e emeği ile büyük bir örnek teşkil ederken, derneğe, dernekçiliğe katkısı olanlarda plaketler verildi.

Kurucu Başkanı ve bir-iki dönem başkanlık yapan, bir dönemde Hoç-Fed başkanlığını yapan Güven Yılmaz başta olmak üzere dernekçilikte emeği geçenlere, bu dayanışma gecesinde sponsor olan iş adamı Yunus Topçu başta olmak üzere derneğe yaptığı etkinliklerde maddi, manevi katkıda bulunan iş adamlarına Mucuc Derneğine katkıları dolayısı ile bir gazeteci-yazar olarak Rodi-Baz’da plaket verildi. 

Gecede sanatçıların birbirinden söylediği güzel Kürtçe Klam’larla (türkülerle) herkes halaya durdu.


Mucuc Dayanışma gecesi fotograflar için alttaki linke tıklayınız...

http://www.dogukulturmedya.com/kaisiadfoto/id2.htm

 Yusuf Sit-Suat İncedere/DKMHABER/Esenyurt

info@dkmhaber.com

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA