Rusya'da seri intihar saldırısı

Volgograd'da önceki gün tren istasyonunda gerçekleşen canlı bomba saldırısının ardından bu sefer troleybüs hedef alındı: 14 ölü
Bu haber 2013-12-31 10:48:06 eklenmiş ve 457 kez görüntülenmiştir.

 

Rusya'da seri intihar saldırısı

 

 Volgograd'da önceki gün tren istasyonunda gerçekleşen canlı bomba saldırısının ardından bu sefer troleybüs hedef alındı: 14 ölü

 

Rusya'nın Soçi şehrinde gelecek şubat ayında başlayacak 2014 Kış Olimpiyatları öncesi büyük bir güvenlik paniği yaşanıyor. Önceki gün bir tren istasyonuna düzenlenen ve 17 kişinin öldüğü intihar saldırısıyla sarsılan Volgograd şehrinde dün sabah da Dzerjinski bölgesinde bir troleybüse intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 14 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.

 

Patlamanın bir erkek intihar saldırganı tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Vladimir Markin, “Olay yerinden çıkartılan erkek cesedi kimlik tespiti yapılmak üzere teste gönderildi. Patlamada 4 kilogramdan fazla TNT kullanıldığı tahmin ediliyor. Tren istasyonunda kullanılan patlayıcı çeşidiyle troleybüsteki benzer. Bu sebeple iki saldırı birbiriyle bağlantılı olabilir” dedi.  Saldırganın 2012 yılında Müslüman olan Pavel Peçenkin adlı kişi olabileceği iddia ediliyor. 24 saat içinde yaşanan bu iki gelişmenin ardından Volgograd'da vatandaşların toplu taşıma araçlarına binmeye korktukları bu nedenle şehirde hayatın felç olduğu bildirildi. Birçok özel şirket eksiği doldurmak için seferler koydu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise ülke genelinde güvenlik önemlerinin artırılması talimatı verdi. Ülkede bütün havalanları ve tren istasyonlarında alarma geçildi. Moskova'daki Kızıl Meydan şüpheli bir çanta sebebiyle kapatıldı. Rusya Siyasi Enformasyonu Merkezi'nin raporunda olimpiyatları kana bulamakla tehdit eden teröristler Türkiye'den sızabilir” ifadesi kullanıldı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi ise “Rusya'nın oyunlarda gerekli güvenliği sağlayacağından şüphemiz yok” açıklamasını yaptı. Soçi, Volgograd'ın 700 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor.

 

ARAÇTAN?GERİYE?İSKELETİ KALDI

Olay yerinden gelen fotoğraflarda aracın sadece iskeletinin kaldığı, yanmış vücut parçalarının ise ortalığa saçıldığı görülebiliyor.

 

 

ETİKETLER :
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA