ARDAHANLILAR BEYRAHATUN GECESİNDE BULUŞTULAR

Ardahan Dernekler Federasyonu üyesi olan Beyrahatun Derneği bu yıl Dayanışma Gecelerini Maltepe'de bir düğün salonunda gerçekleştirdiler.
Bu haber 2013-12-22 23:14:34 eklenmiş ve 1367 kez görüntülenmiştir.

ARDAHANLILAR BEYRAHATUN GECESİNDE BULUŞTULAR

Ardahan Dernekler Federasyonu üyesi olan Beyrahatun Derneği bu yıl Dayanışma Gecelerini Maltepe'de bir düğün salonunda gerçekleştirdiler.

 Dernek dayanışma gecesinin yanı sıra 5.kuruluş yılını da tüm yönetimle birlikte pasta keserek kutladı.

Sanatçılarımızdan Yener Yılmazoğlu, Burhan Yıldırım ve Uğur Yıldız gecede sahne aldılar.

 Geleneksel Yemeğimiz olan Kaz Yemeğinin ikram edildiği Geceye çok yoğun bir katılım oldu. Adım atılacak yer kalmadı. Yediden yetmişe herkes halaya durdu.

 Gecede derneğin kurucu başkanı ve halen başkanlık Yapan Yaşar Geler ve Federasyon Başkanı Güven Doğruyol STK'ların önemine Ardahan'ın son yıllarda içine girdiği siyasi ve ekonomik gelişmeye, Ardahan’a karşı baraj hes adı altında stklara danışmadan geliştirilmek istenen, Ardahan’ın ekolojik yapısını değiştirme yönündeki olumsuzluklara vurgu yaptılar.

Geceye Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Güven Doğruyol, Genel Sekreter Fedai Öztürk, Örgütlenmeden sorumlu genel sekreter Me4hmet Aydemir, Aytaç Şentürk, Gençlik Kolları Başkanı Barış Yeşiltaş, DKM MEDYA İmtiyaz Sahibi ve Beykoz Ardahan Derneği Bşk. Yrd. Yusuf Sit, İstanbul Anadolu Yakasında Stratejik bir çıkış yaparak Beykoz’dan Gebze’ye kadar tüm Gölelileri bir çatı altında toparlayan Anadolu Yakası Göle Derneği Başkanı İlhan Tan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Beykoz Bld. Koruma Amiri İlhan Özdemir, bölgemizle ilgili birçok etkinlikte görmeye alıştığımız, Ardahan-Kars toplumuna duyarlılığı ile tanımaya başladığımız Beykoz Kavacık Muhtarı Yusuf Kesici, Kartal Ardahan Dernek Başkanı Ahmet Demirbaş, İst. Azerbaycanlılar Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu, Muhtesim Sarıkaya ve birçok Çıldır Köy Dernek başkanı da gecede hazır bulundular.

Bölgede kaz mevsimi eğlence ve buluşma, aşıkların-dengbejlerin türkü ve atışmalarına neden olup kültürel etkinliklerin öne çıktığı geçmişteki eğlenceli yapılanma bir miras olarak metropollerde de hayata geçmeye başladı.

Derneklerimiz sayesinde Kaz Yemeği hem ekonomik bir değer, hem de kültürel bir değer olarak giderek tüm ülke sathına yayıldığı gibi, giderek ünü sınırları aşmaya başladı.

 

beyrahtun1.jpg

beyrahtun2.jpg

beyrahtun3.jpg

beyrohtun.jpg

DKM MEDYA/İSTANBUL 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA