ALİBEYOĞLU, “KARS’I TEKRAR DÜNYA ŞEHRİ YAPACAĞIM”

Kars’ta siyasi partiler belediye başkanlığı için adaylarını açıklamaya başladı. CHP’de son yapılan temayül yoklamasından sonra ilk sırada yer alan Naif Alibeyoğlu’nun aday olması kesin gözüyle bakılıyor. Bizde,Kars’ta önceki dönemde 10 yıl süreyle başkanlık yapan Alibeyoğlu’na neden tekrar aday olduğunu sorduk. Önceki görev yaptığı dönemde, yaptığı hizmetlerle Kars’ın uluslar arası düzeyde bilinen bir şehir konumuna taşıdığını vurgulayan Alibeyoğlu sorularımızı şu şekilde yanıtladı.
Bu haber 2013-12-11 14:15:58 eklenmiş ve 549 kez görüntülenmiştir.

 Kars’ta partilerin aday belirleme sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Aslında bütün partilerin demokratik bir aday belirleme adına mutlaka temayül yoklaması yaparak adayını belirlemesi en doğrusudur. Bizim partimiz burada demokratik bir süreç işleterek adayını temayül yoklaması yaparak belirlemiştir. Bu diğer partiler için aynı şeyleri söylemek doğru değil. Çünkü diğer partilerde adayın kim olacağına, temayül sonucuna bakmadan genel merkez belirlemiştir.
Biz bu demokratik sürece en iyi şekilde girdik. Birbirinden çok değerli arkadaşlarla yarıştık. Ve bu yola gene birlikte devam edeceğiz.

Levent KARAÇAY: Neden 5 yıl sonra Kars’tan belediye başkanlığına aday oldunuz?
Ne yazık ki geçen 5 yıl Kars için büyük kayıp olmuştur. Teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde 1 dakikanın bile büyük önemi var. Dünyanın herhangi bir yerinde ki bir olayı anında görebildiğimiz bu dönemde, bizim hala yolla, suyla, kanalizasyonla cebelleşiyor olunması ne kadar basiretsiz bir yönetimin görev yaptığının göstergesidir. Ne yazık ki Kars sahipsiz kalmıştır. Biz bundan önce 10 yıl görevde kaldık. Kars’ı biz görev yaptığımız dönemde uluslar arası platformlara taşıdık. Bizim zamanımızda bu şehir yaşayan, nefes alan bir şehirdi, ne yazık ki şimdi sahipsizlikten nefes alamaz duruma gelmiştir. Biz rutin belediyecilik hizmetleri, yani yol, su, kanalizasyon, çöp gibi hizmetleri zaten yapmıştık. Biz bu şehri ulusal ve uluslar arası platformlarda tanıttık, festivaller düzenledik, burasını bir cazibe merkezine dönüştürdük. Ama ne yazık ki bizden sonra bu yapılanlar ve diğer yaptıklarımız ortadan kaldırıldı. Son 5 yılda Kars Ucube ve Fevri olaylarla gündeme gelmiştir. Kars’ın adı adeta unutuldu. Birçok sorunumuz var, bu sorunların en önemlisi ise işsizlik sorunudur. Artık bu şehirde cambaz olmak durumundasınız, halkı bu sürece katmak zorundasınız. Halkın yöneteceği bir belediyecilik için adayım.
Levent KARAÇAY: Geçiş dönemde yaptığınız hizmetlerin yanında vatandaş hatalarınızı da dile getiriyor. Peki bu dönem, geçmiş dönemlerde ki başkanlığınızdan farklı ne yapacaksınız?
Öncelikle şunu vurgulamak istiyorum, geçmiş dönemde hep Kars için çabalamaya ve bu şehri hak ettiği yerlere getirmeye çalıştım. Ancak her insanda olabileceği gibi bizimde hatalarımız olmuştur. Fakat geçmişte ki yapılmamışlıklardan ders çıkararak, hatalarımızdan, zaaflarımızdan mümkün olduğu kadar arınarak, önce ki tecrübelerimizin üstüne koyarak Kars için en iyi hizmeti vermek istiyorum. Bütün halkımızı bu sürece dahil ederek, her kesimin söz sahibi olacağı bir süreç başlatacağız. Daha önce ki yıllarda olduğu gibi kapımız herkese her zaman sonuna kadar açık olacak. Eğer halkımız teveccüh göstererek beni tercih etikleri taktirde, bu şehri en kısa zamanda hak ettiği yere taşıyacağım. Kars için çok önemli projelerimiz var, inşallah Allah fırsat verirse bunu bütün halkımız görecektir. Ben bu şehrin sadece fevri kavgalarla anılmasını istemiyorum. Bu şehir her yönüyle uluslar arası sohbetlerde konuşulsun istiyorum. Onun için adayım.

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA