Özbakkal, "Eğer samimiyseniz, Anayasa'dan önce Siyasi Partiler Yasasını düzelterek siyaseti demokratikleştirin"

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, yaptığı açıklamasında, "Hakkari'de, Diyarbakır'da bugün, devlet
Bu haber 2013-12-10 09:08:53 eklenmiş ve 515 kez görüntülenmiştir.

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal, yaptığı açıklamasında, "Hakkari’de, Diyarbakır’da bugün, devlet otoritesi var mıdır?" dedi.

Özbakkal, "Eğer samimiyseniz, Anayasa'dan önce Siyasi Partiler Yasasını düzelterek siyaseti demokratikleştirin" ifadesinde bulunduğu açıklamasında,

"Türkiye, fırtınalı bir coğrafyanın ortasındadır. Ülke bölünme ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Demokrasi edebiyatı adına bir tiyatro oynandığını görüyoruz. Tarihi kaybeden, pusulasını kaybeden gemilerden ne farkı vardır?

Vatan sınırları içinde al bayrağımızın dalgalandığı yerde milletten söz edilir. Bugün Hakkari’de Diyarbakır’da yapılanlar ortadadır. Bir devlet otoritesi var mıdır? ‘Dağ başını duman almış’ diyerek ülkeyi içinde bulunduğu durumdan kurtarmalıyız. Bunun için siyaset yapıyoruz" dedi. Özbakkal açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Suriye ve Ortadoğu meselesinde yanlış politikalar ortaya çıkmıştır. Ortadoğu politikasında şah olacağım derken mat olmuşlardır.

Anayasa'dan daha öncelikli olarak bugün Türkiye'yi yönetenler ve meclisteki siyasi partiler, samimiyse '12 Eylül'le yüzleşiyoruz, hesaplaşıyoruz’ diyenler, 12 Eylül rejiminin ana kolonları olarak tabir edebileceğim siyasi partiler yasasını düzelterek, önce siyaseti demokratikleştirmelilerdir. Siyaseti demokratikleştirdiğimiz takdir, milletin önüne dayatmayla gelenlerin, milletin önüne şike yasalarıyla gelenlerin veya yeni imtiyazlarla gelenlerin milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde karşılık bulmayacağını inanıyoruz. Bulduğu takdirde, bugün kendi siyaseti içinde tenkitleri bile bir düşmanlık unsuru olarak gören, demokrasiye kavramamış, demokrasiye sadece kendine demokratlık olarak anlayan iktidarın anlayışı karşısında hürriyetçi demokrasinin sahibi olarak bizler, Türkiye'nin meselelerinin her çözümünün yine demokraside olduğunu hep birlikte haykırmalıyız. Demokrat Parti tüm illerde adaylarını çıkaracak.Flaş deneyimli adaylarıyla başarılı olacaktır. Yuvaya dönüş projesiyle toparlanıyor. 2015 de TBMM girecek. Milletimizin dertlerine çare olacaktır." Kaynak: IHA

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA