2014′te 64 bit işlemcili telefonlar gelecek

2014′te 64 bit işlemciyle çalışan birçok akıllı telefonun piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Bu haber 2013-12-02 09:20:05 eklenmiş ve 888 kez görüntülenmiştir.

2014′te 64 bit işlemcili telefonlar gelecek

2014′te 64 bit işlemciyle çalışan birçok akıllı telefonun piyasaya sürülmesi bekleniyor.

64 bit işlemciyle çalışan bir çok akıllı telefonun önümüzdeki yıl telefon pazarına sunulması bekleniyor. Şu an itibariyle 64 bit işlemcisi bulunan tek cep telefonu olan iPhone 5s’in teknoloji meraklılarından gördüğü ilgiyi göz önüne aldığımızda, telefon üreticilerinin 64 bit işlemcili telefonlara yönelmesi pek de sürpriz değil aslında. iPhone 5S dışında 64 bit işlemciyle çalışacak ilk akıllı telefonun, Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenecek olan CES fuarı sırasında görücüye çıkacağı söyleniyor ancak henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

Akıllı telefon satıcılarının ve kullanıcılarının gün geçtikçe daha güçlü telefonların peşine düşmeleri, telefon üreticilerini daha güçlü işlemciler için çalışmaya yönlendiriyor. Bu ayın başında tüm çekirdeklerinden aynı anda faydalanabilen sekiz çekirdekli cep telefonu işlemcisi açıklanmış, ancak 64 bit işlemci kadar ilgi görmemişti. Şimdiyse Qualcomm, Nvidia ve Broadcom gibi işlemci üreticilerinin, 2014 yılında telefon piyasasına daha fazla 64 bit işlemcili telefon sunabilmek için çalışmaya başladıkları söyleniyor.

 

Bu noktadaki asıl soru işareti ise mevcut işletim sistemlerinin 64 bit işlemcilere uyum sağlayıp sağlayamayacağı. Daha önce Samsung’un Android işletim sistemli Galaxy S2′si çift çekirdekli işlemciyle satışa sunulmuş. Ancak o zamanki işletim sistemi çift çekirdekli işlemciyi desteklemediği için telefon tam performansına ulaşamamıştı.

ETİKETLER :
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA