Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi Başladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi başladı.
Bu haber 2013-11-15 08:07:54 eklenmiş ve 1305 kez görüntülenmiştir.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumunun (Sgk) ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi başladı. 

İstanbul Swissotel'de düzenlenen zirvenin açılışına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sgk Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ve Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) Başkanı Micheal Hirst katıldı. 

Türkiye'den ve dünyadan yetkili kişilerden ve uzmanlardan oluşan 350 isim de zirvede yer alıyor. 

Zirveye Bill Clinton ve Kofi Annan da destek veriyor

Clinton Vakfı'nın kurucusu ve Amerika Birleşik Devletleri'nin 42. Başkanı Bill Clinton uydu bağlantısı ile günümüz epidemisi hakkında görüşlerini paylaşacağı bir konuşma yaparak, zirveye destek verecek.

Eski Birleşmiş Milletler (Bm) Genel Sekreteri Kofi Annan da zirveye katılarak, dünyadaki diyabet yükünün beraberinde getireceği sorunlar üzerine bir konuşma gerçekleştirecek.

Zirvede diyabet tehdidinin yarattığı zorluklar ve gelecekteki çözümleri tartışılacak. 

Ayrıca, IDF Başkanı Michael Hirst de IDF tarafından henüz yayınlanan "2013 Diyabet Atlası"ndaki diyabet verilerini aktaracak.

Türkiye'de de diyabet görülme sıklığı artıyor 

IDF tarafından yayımlanan rapora göre, dünyada 2013 yılında 382 milyon olduğu aktarılan diyabet hasta sayısı, 2035 yılında 592 milyon olacak. Buna bağlı olarak da sağlık harcamaları, 2035 yılında 548,5 milyar dolardan 627,3 milyar dolara ulaşacak. 

Öte yandan, Sgk'nın verilerine göre 2008-2012 yılları arasında diyabetli hasta sayısının bir önceki yıla göre her yıl ortalama yüzde 17 artarak 2,5 milyon kişiden 5,2 milyon kişiye ulaştı. 

Türkiye'de diyabetin görülme sıklığı 2008'de yüzde 3,5 iken, 2012 yılında yüzde 6,9'a yükseldi.  

Artan diyabetli hasta sayısı ve diyabetin geç teşhisi nedeniyle oluşan komplikasyonların sağlık sisteminin yanı sıra ekonomiyi de ciddi oranda etkilediği belirtilirken, 2012 yılında diyabet ve komplikasyonlarının oluşturduğu sağlık harcamalarının Sgk'ya yaklaşık maliyeti 10 milyar lira oldu.

Uzmanların çeşitli oturumlarla diyabeti tartışacağı zirve yarın sona erecek. - İstanbul

ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA