Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen "Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası 1. Grup" müsabakaları ikinci gün yarışları ile devam etti
Bu haber 2013-10-26 21:29:20 eklenmiş ve 13235 kez görüntülenmiştir.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen "Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası 1. Grup" müsabakaları ikinci gün yarışlarıyla devam etti.

Erzurum Cirit Sahası'nda başlayan grup müsabakalarının ikinci gününde, dört spor kulübü mücadele etti. Oldukça çekişmeli geçen ve zaman zaman itirazların olduğu müsabakalarda Erzurum Atlı Spor Kulübü, Uşak Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü'nü,  Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü de Uşak Binicilik Atlı İhtisas Spor Kulübü'nü yendi.

Yarın yapılacak final müsabakalarında, Erzurum Atlı Spor Kulübü, Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü ile Uşak Omurca Atlı Cirit Spor Kulübü ise Uşak Binicilik Atlı İhtisas Spor Kulübü'yle karşılaşacak.

Cirit il temsilcisi Cafer Çağatay, yaptığı açıklamada, grup eleme maçlarının dört ilde gerçekleştirileceğini belirterek, yarın yapılacak final maçıyla müsabakaların sona ereceğini söyledi.

Ata sporu olan ciritin önemli bir branş olduğunu vurgulayan Çağatay, "Hem atın sporcuyla uyum sağlaması hem de sporcunun atla uyum sağlaması önemli. Çünkü bu atlar sıradan değil, çekirdekten yetiştiriliyor. Sporcuyla atın arasında bir bağ kurulur. Sıradan atlarla cirit oynanmaz" diye konuştu.

Cirit müsabakalarını soğuğun etkilemediğini belirten Çağatay, "Cirit yazın da kışın da oynanır. Soğuk bu sporu etkilemez. Ata sporumuz olduğu için izleyicisi de çok oluyor" diye konuştu.

Sporcuların müsabakalara iyi hazırlandığını anlatan Çağatay, "Bir süre önce cirit müsabakalarında kask uygulamasına geçmiştik. Kaskın büyük faydası oldu. Kazaları yüzde 80 önledi. Çünkü sporcu bazen düşüyor, yaralanabiliyor. Kask sayesinde sporcunun kafatasında herhangi bir darbe, yaralama olmuyor. Tehlikeyi önlemiş oluyoruz. Bu kaskları federasyon olarak bu yıl getirdik" dedi. - Erzurum

ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA