Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır, St.petersburg'da Tanıtıldı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Rusya'nın St.
Bu haber 2013-10-23 19:55:22 eklenmiş ve 494 kez görüntülenmiştir.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Rusya'nın St.Petersburg şehrinde düzenlenen turizm fuarında Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerinin tarihi ve turistik değerlerini tanıttı.

St.Petersburg'un Lenexpo Fuar alanında bu yıl 21'incisi düzenlenen "INWETEX-CIS TRAVEL MARKET 2013" fuarına 40 ülkeden toplam 458 firma katıldı.

Topkapı Sarayı şeklinde tasarımı yapılan Türkiye standı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekerken, fuarda Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır illerini de SERKA tanıttı.

Rusya'da düzenlenen fuarla ilgili açıklama yapan Serhat Kalkınma Ajansı Ardahan Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Nurullah Karaca, standa ilginin yoğun olduğunu belirtti.

SERKA'nın faaliyet yürüttüğü Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinin tanıtımı için çalıştıklarını ifade eden Karaca, bölgedeki Rus etkisi ve özellikle mimari yapılar nedeniyle Rus ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiklerini kaydetti.

Kars'ta bulunan Ani Antik Kenti'nin geçmişi nedeniyle Rus turist ilgisinin bölgeye yoğun olduğunu belirten Karaca; "Bu ilginin yoğunluğunu devam ettirebilmek için kışın kış sporlarıyla yazın ise kültürel ve doğal gezi turlarıyla bunu hem geliştirmek, yükseltmek hem de bilinirliği daha fazla artırmak istiyoruz. Şu an bölgeye gelen turistlerin yüzde 40'ı Rus ve eski Sovyet ülkeleri vatandaşları. Turistler özellikle Anti Antik Kenti, Sarıkamış Kayak Merkezi, Çıldır Gölü ve Ağrı Dağı'na büyük ilgi gösteriyor" dedi.

"INWETEX-CIS TRAVEL MARKET 2013" fuarını iki günde yaklaşık 10 bin kişi ziyaret ederken ülkeler ve tur firmaları ile seyahat acenteleri turist çekmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Fuar süresince Pegas, Express Tours, Regent Travel, Nepyun Travel, Maritaly gibi tur şirketleri yetkilileri ile görüşmeler yapan SERKA uzmanları Serhat illerinin turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Kültür ve Turizm Müşaviri Alper Özkan da SERKA standını ziyaret ederek SERKA uzmanlarından Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'taki turizm çalışmaları hakkında bilgi aldı. - Kars

ETİKETLER :
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA