Diyarbakır'da Safra Yolu Hastalıkları Ercp İle Son Buluyor

DEAH'ta Pankreas ve safra kanalı hastalıklarının teşhis ve tedavisini sağlayan ERCP yöntemiyle 3 ayrı hasta sağlığına kavuştu.
Bu haber 2013-10-22 06:50:19 eklenmiş ve 17105 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Eylül ayı itibariyle hizmete açılan ERCP uygulama alanında 3 başarılı operasyon gerçekleştirildi.

Donanımlı tedavi imkanlarıyla hizmet veren Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanan ERCP yöntemiyle 1 hastada daha önce var olan stent çıkarılırken, 1 hastanın ise safra yollarındaki taşları alındı.

Son olarak Bitlis'ten gelerek safrasındaki taşlar nedeniyle hastaneye başvuran 20 yaşındaki Mizgin Akın sağlığına kavuştu. Endoskopi cihazı, çeşitli kateterler ve röntgen cihazı birlikte kullanılarak uygulanan işlem sayesinde hasta Mizgin Akın vücudunda ameliyat kesiği olmadan taşlarından kurtuldu.

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu ERCP yöntemini bölgede uygulayan ikinci hastanenin Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğunu belirtti. Kurtoğlu: "Pankreas ve safra yollarının iltihabına neden olarak ciddi hayati tehlike yaratan safra ve pankreas yollarındaki taşların, 10 dakika ile 1 saat arasında değişen bir süre içerisinde tespit edilerek alınmasını sağlayan ERCP adlı bu endoskopik yöntem, hastalara daha erken taburcu olma imkanı da sunuyor. Ameliyat kesiği olmadan uyutularak uygulanan yöntemle tespit edilen taşlar, kateterler ve çeşitli aletler yardımı ile çıkarılırken, darlıklar ise stent denen borucukların yerleştirilmesi ile gideriliyor. Konforlu hizmet vermesinin yanı sıra üstün teknik ve tıbbi donanıma sahip hastanemizde işlerinde başarılı 3 Uzman Gastroenteroloji doktorumuz teşhis ve tedavi için ERCP hizmeti sunmaktadır. İmkânlarımız doğrultusunda en son teknolojilerle hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

Engin ÖZTÜRK

ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA