Türkiye, Almanya'nın 2014 Bilim Ortağı Olacak

Türkiye 2014 yılında Almanya'nın 'Uluslararası Bilim Ortağı' olacak.
Bu haber 2013-10-22 06:47:57 eklenmiş ve 1110 kez görüntülenmiştir.

Türkiye 2014 yılında Almanya'nın 'Uluslararası Bilim Ortağı' olacak. Federal Eğitim ve Bilim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Bakan Prof. Dr. Johanna Wanka'nın Türk meslektaşı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile iki ülkenin işbirliğini artırmak için 2014 yılını ortak 'Bilim Yılı' ilan ettikleri ifade edildi.

Türkiye ile Almanya'nın hükümetler düzeyinde bilim işbirliğinin 30 yılı doldurduğunun belirten Bakan Prof. Wanka, "Uluslararası Bilim Yılı, işbirliğinin başarılı bir aracı. Gelecek yıl Türkiye'nin ortağımız olması beni sevindiriyor. Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında köprü görevi görmesi ve Almanya'da milyonlarca Türk kökenli vatandaşımızın olması bu işbirliğini daha da önemli hale getiriyor. 2014 yılındaki işbirliğimiz iki ülke için kazanç olacak." dedi.

2014 yılında bilgi ve iletişim teknolojilerinin işbirliğinde önemli rol oynayacağını söyleyen Bakan Wanka, nano ve biyo-teknolojiyle, sosyal ve felsefe bilimlerinde ortak çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Almanya ile Türkiye arasında 1951 yılından itibaren bilim alanında işbirliği mevcut. Bu yıl öğretime başlayan İstanbul'daki Türk- Alman Üniversitesi işbirliğinin zirvesini sembolize ediyor.

Türk-Alman Bilim Yılı'nın açılışını 23 Ocak 2014 tarihinde Berlin'de iki ülkenin bakanları gerçekleştirecek. Yıl içinde birçok ortak proje ve karşılıklı delegasyonların çalışma ziyaretleri planlanıyor.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Alman Uluslararası Bilim Yılı'nın Türkiye'den önceki ortakları Güney Afrika, Rusya, Brezilya ve Çin olmuştu.

Üç milyon Türkün yaşadığı Almanya'da Türk-Alman Bilim Yılı'nın toplumsal uyumada katkı vermesi bekleniyor.

ETİKETLER :
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA