Siyasi Partiler Arası Bayramlaşma

MHP, BDP, BBP, DP ve İP heyetleri CHP'yi ziyaret etti
Bu haber 2013-08-09 14:59:02 eklenmiş ve 597 kez görüntülenmiştir.

Siyasi partiler arası bayramlaşma programı kapsamında MHP, BDP, BBP, DP ve İP heyetleri CHP'yi ziyaret etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyeti CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile Parti Meclisi üyeleri Ekrem Kerem Oktay ve Seynur Yıldırım karşıladı.

Ziyaret sırasında halkın, demokrasi ve özgürlükler konusunda ciddi kaygılar yaşadığını savunan Oran, "Geldiğimiz noktada 226 gün sonra seçim var. İnşallah halkımız sağduyusuyla iktidar partisine ciddi bir ders verecektir ve Türkiye bir normalleşme sürecine girecektir" dedi. 

Tutuklu milletvekillerinin durumunu da değinen Oran, "Milli irade adına" muhalefet partilerinin sesinin Meclis'te daha gür çıkması gerektiğini savundu.

Karakaya da bayramın Türkiye'nin birlik ve beraberliğine katkı sunması temennisinde bulundu. 

Türkiye'nin iç ve dış politikada ciddi sıkıntılar yaşadığını ileri süren Karakaya, "Türkiye, özellikle dış politikada geri dönüşü olmayan ciddi hatalar yaptı. Yanı başımızda Kürdistan şekillenmeye başladı. PYD'nin bile beklemediği gelişmeler yaşanıyor. Biz sandıkla gelenin, sandıkla gideceğine inanmış bir partiyiz. Yerel seçimlerin AK Parti için bir tökezleme olacağına inanıyoruz ve o yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. 

-"Çözüm için herkes elini taşın altına koymalı"

Ağrı Milletvekili Halil Aksoy başkanlığındaki BDP heyeti de CHP'ye Bayram ziyaretinde bulundu. Bayramların önemine değinen Aksoy, bu bayramın insanların birbirine daha da yakınlaşmasına vesile olması temennisinde bulundu. 

Suriye'nin kuzeyinde bir "katliam" yaşandığını ve buradaki insanların açlıkla karşı karşıya olduğunu ileri süren Aksoy, Türkiye'nin buradaki sorunun çözülmesinde etkin rol oynayabileceğini söyledi. 

Çözüm sürecine de değinen Aksoy, "30 yıl önce böyle bir süreç başlamış olsaydı, 60 bin insan ölmemiş olacaktı. Ama yinede gelinen nokta önemlidir. O nedenle herkes elini taşın altına koymalıdır" dedi. 

Aksoy, CHP ve MHP'nin de sürece destek olması gerektiğini belirterek, "Sorunlara cesur teşhisler konup, risk alınması gerekiyor. Bütün sorunların üstesinden gelecek enerjimiz var" ifadesini kullandı. 

Umut Oran da Türkiye'nin çok sorunu olduğunu ve halkın siyaset kurumundan çözüm beklediğini söyledi. 

Sorunların çözümü noktasında iktidar partisinin halkı yanılttığını ileri süren Oran, "İktidar maalesef çok zik zak yaptı. Bu da halka güven vermiyor" değerlendirmesini yaptı. 

-BBP, DP ve İP heyetlerinin ziyaretleri

Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut başkanlığındaki BBP heyetinin ziyaretinde de çözüm süreci konuşuldu. Karabulut, BBP olarak "Müzakere Süreci" olarak değerlendirdikleri durumu, endişe ve kaygıyla izlediklerini söyledi. 

Süreçle ilgili iktidar partisinin kendilerini de bilgilendirmediğini belirten Umut Oran ise BBP heyetine "istişare amacıyla daha fazla görüşelim" önerisinde bulundu. 

DP Genel Başkan Yardımcısı  Ertan Küçükay ise ziyaretlerinde Ergenekon Davası kararlarını eleştirdi. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a verilen cezayı vicdanların kabul edemeyeceğini ifade eden Küçükay, "Sizin Genelkurmay Başkanınızdı. Madem hayduttu, eşkiyaydı, teröristti o zaman niye tuttunuz onu orada" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu da dava kararlarını eleştirdi.

-Partililerle bayramlaştılar

CHP'de, siyasi parti heyetleriyle yapılan bayramlaşmanın ardından partililerle de bayramlaşma programı düzenlendi. 

Parti girişinde düzenlenen programda, CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Umut Oran ile PM üyeleri Gaye Usluer, Faruk Demir, Ekrem Kerem Oktay ve Seynur Yıldırım partilerle bayramlaştı. - Ankara

ETİKETLER : Siyasi Partiler Arası Bayramlaşma
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA