Federasyon Başkanlarından Hakkari Belediyesi'ne Ziyaret

FEDERASYON BAŞKANLARINDAN HAKKARİ BELEDİYESİ'NE ZİYARET - HAKKARİ (İHA) – Türkiye'deki değişik federasyonların başkanları, Hakkari Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Bu haber 2013-10-07 11:59:03 eklenmiş ve 472 kez görüntülenmiştir.

HAKKARİ (İHA) – Türkiye'deki değişik federasyonların başkanları, Hakkari Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Hakkari'yi tanımak ve dostluk, kardeşliği pekiştirmek amacıyla kente gelen Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu, Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı Nihat Aktaş, Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Aydın Gürkan, Diyarbakır Dernekler Federasyonu Başkanı Murat Gökhan, Van Dernekler Federasyonu Başkanı Yusuf Tuncil ve Hakkari Dernekler Federasyonu Başkanı Şemsettin Demir, Hakkari Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Belediye Başkan Vekili Şaban Alkan, makam odasında yaklaşık bir saat boyunca heyetle sohbet ederek, barış süreci ve bölgedeki son gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Alkan, başlatılan barış sürecine katkıda bulmak üzere gelen federasyon başkanlarına teşekkür etti. Demokratikleşme paketinin kendilerini büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Alkan, "Barışa olan inancımızı asla kaybetmeyeceğiz ve bunun için bugüne kadar nasıl mücadele etmişsek bugünden sonra da bu mücadelemiz devam edecektir. Barış sürecinin tıkanmaması için en büyük görev sivil toplum kuruluşlarına düşmektedir. Bu yüzden bu arkadaşların ilimizi ziyaret etmelerini önemli buluyor ve bu çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Yaklaşık olarak 10 aydır bu ülkede tek bir cenaze görmediysek, bu barış projesinin sayesindedir. Bu yüzden herkes bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve siyasi iktidara bu konuda baskı uygulamalıdır" şeklinde konuştu.

Van Dernekler Federasyonu Başkanı Yusuf Tuncil ise, burada bulunmalarının amacının barış sürecini desteklemek, birlikte yaşama kültürünü geliştirmek, birbirlerini anlamak, empati yapmak, Hakkari'den Türkiye'ye bakmak, Hakkari'nin sorunlarını dinlemek ve Hakkarili'nin çekmiş olduğu ekonomik, kültürel, sosyal sıkıntıları yerinde görmek olduğunu söyledi. Tuncil, "Buradaki amaç sivil toplum örgütlerinin Türkiye'de demokrasinin gelişmesine katkılarını sunmaktır. Hakkari bizim için çok önemlidir. Biz diyoruz ki güneş Hakkari'den doğar. Birlikte yaşama kültürünü Hakkari'den başlatmak lazım. Biz bu sebeple Hakkari'deyiz" dedi. - HAKKARİ

ETİKETLER : Federasyon Başkanlarından Hakkari Belediyesi'ne Ziyaret
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA