G.Birliği önce A.Gücü'nde izin aldı!

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Ankaragücü'nden kadrosuna kattıkları Murat Duruer transferi öncesi sarı-lacivertli kulübün başkanı Sami Altınyuva'dan ''muvaffakiyet'' aldı.
Bu haber 29 Aralık 2011, Perşembe 16:05:01 eklenmiş ve 28513 kez görüntülenmiştir.

Gençlerbirliği, ligde zor günler geçiren ve kadrosundaki futbolcuları serbest kalarak Spor Toto Süper Lig ekiplerine transfer olan Ankaragücü'nden Murat Duruer'i transfer etti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kırmızı-siyahlı başkent temsilcisinin kulüp başkanı İlhan Cavcav, ligdeki diğer Ankara temsilcisinden kadrosuna kattığı Murat Duruer transferi öncesi kulüp başkanı Sami Altınyuva'dan ''muvaffakiyet'' aldı.

Ankaragücü Kulübü Başkanı Sami Altınyuva, Özgür Çek'in serbest kalmasının ardından yapılan Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında futbolcularına talip olunmamasını rica etti. Bunun üzerine Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Nihat Özdemir, toplantıda, Özgür Çek'i Ankaragücü'ne verirken yapılan sözleşmede bulunan özel şartlar nedeniyle bu futbolcuyla görüştüklerini ancak Sami Altınyuva'nın ricasının ardından bu transferden vazgeçtiklerini ifade etti.

Toplantıya katılan diğer kulüplerin yöneticileri de Ankaragücü'nden futbolcularla transfer görüşmesi yapılmayacağı sözünü verdiler. Toplantıda bu sözün verilmesine karşın Özgür Fenerbahçe'ye, Tistell Mersin İdmanyurdu'na, Umut Kayserispor'a, Güven Varol Kardemir Karabükspor'a, Ediz ise Orduspor'a transfer oldu.

-Duruer ''komşuya'' gitti-

Sarı-laciverli başkent temsilcisinden son yolcu ise fazla uzağa gitmedi. Sarı-laciverli takımın ''en kıdemlisi'' Murat Duruer, Ankaragücü'nün Beştepe ''komşusu'' Gençlerbirliği'ne transfer oldu.

Eskişehir'e transferi gündeme gelen Murat Duruer, babasıyla birlikte İlhan Cavcav'ı fabrikasında ziyaret etti. Ziyarette Duruer'in babası, Cavcav'a oğullarının Ankara'dan ayrılmasını istemediklerini söyledi.

Bunun üzerine İlhan Cavcav, Ankaragücü Kulübü Başkanı Sami Altınyuva'yı arayarak, başka takımlara transfer olan futbolcuları hatırlattı ve Duruer'in ailesinin isteğini iletti. Sami Altınyuva'dan ''muvaffakiyet'' alan İlhan Cavcav da teknik direktör Fuat Çapa'dan onayıyla transferi gerçekleştirdi.

Kırmızı-siyahlıların yeni transferi Murat Duruer, bugün başkent temsilcisinin Antalya kampına katılarak, çalışmalara başladı.

-Cavcav, önce Altınyuva ile görüştü-

İlhan Cavcav, AA muhabirine transfere ilişkin yaptığı açıklamada, Ankaragücü Kulübü Başkanı Sami Altınyuva ile görüştükten sonra Murat Duruer'i kadrolarına kattıklarını söyledi.

Söz verilmesine karşın bir çok takımın Ankaragücü futbolcularını transfer ettiğini ifade eden Cavcav, ''Transfer görüşmesi yapmayacaklarını açıklayan kulüpler sarı-lacivertli futbolcuları birer birer transfer etti. Biz ise Murat ve babası geldikten sonra, centilmenlik gereği Sami Altınyuva'yı arayarak muvaffakiyet aldık'' dedi.

Kaynak: sporx.com


Haber Kaynağı :
ETİKETLER :
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
DKM MEDYA GROUP-2
BAĞLANTILARIMIZ