Başbakan Erdoğan, Adana'da Açıklaması

BAŞBAKAN ERDOĞAN, ADANA'DA AÇIKLAMASI - 'Bizim reformlar konusunda tek muhatabımız milletimizdir. Milletimizin istediği, beklediği, desteklediği her reformu gerekli hazırlık sürecinin ardından eninde sonunda hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.' 'Diyorlar ki çok enteresan, efendim işte 'Ruhban okulunu niye açmadınız?' Her şey bitti, şimdi ruhban okulu kaldı. Ben de diyorum ki bizim için ruhban okulu açmak mesele değil, biz açarız ancak hep bizden 'ver, ver, ver' diyorsunuz' 'Atina'da bizim 2 tane tarihi camimiz var.
Bu haber 2013-10-05 22:59:02 eklenmiş ve 551 kez görüntülenmiştir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, reformlar konusunda tek muhataplarının millet olduğunu, milletin istediği, beklediği, desteklediği her reformu gerekli hazırlık sürecinin ardından eninde sonunda hayata geçireceklerini belirterek, "Diyorlar ki çok enteresan, efendim işte 'Ruhban okulunu niye açmadınız?' Her şey bitti, şimdi ruhban okulu kaldı. Ben de diyorum ki bizim için ruhban okulu açmak mesele değil, biz açarız ancak hep bizden 'ver, ver, ver' diyorsunuz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Adana Valiliği tarafından onuruna verilen akşam yemeğinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve şehrin kanaat önderlerine hitap etti. 

Reformlar konusunda tek muhataplarının millet olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Milletimizin istediği, beklediği, desteklediği her reformu gerekli hazırlık sürecinin ardından eninde sonunda hayata geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Diyorlar ki çok enteresan, efendim işte 'Ruhban okulunu niye açmadınız?' Her şey bitti, şimdi ruhban okulu kaldı. Ben de diyorum ki bizim için ruhban okulu açmak mesele değil, biz açarız ancak hep bizden 'ver, ver, ver' diyorsunuz. Şimdi ben de diyorum ki Atina'da bizim 2 tane tarihi camimiz var. Bize kaç kere söz verdiniz. Hadi gelin biz o tarihi camilerimizi yapalım. İki, Batı Trakya'da benim 150 bin soydaşım var. Onların başmüftüsünü Yunan hükümeti niye atıyor? Oradaki hocalarımız seçsinler kendi başmüftülerini. 

Biz Sayın Bartholomeos'u atıyor muyuz? Hayır, Bartholomeos'u kendileri seçiyor. Sen Sinod Meclisi'nde bir tane üyeleri yokken, ben Sayın Bartholomeos'a, Yunanistan Başbakanı mevkidaşıma hepsine söyledim, 'Siz bize' dedim, 'Gönderin, papazlarınızdan kaç kişi göndereceksiniz gönderin, biz onları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapalım.' Çünkü Lozan'a göre, Lozan Anlaşması'na göre Sen Sinod Meclisi'nin üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması lazım. Şimdi tabii burada ellerinde bu tür papaz kalmadığı için böyle bir sıkıntıları var. 'Biz, onu çözeriz' dedim, 'Gönderin biz onları vatandaş yapalım.' Şu ana kadar bildiğim kadarıyla en son 17 tane gönderdiler ve biz 17 taneyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptık."

-"Bizim derdimiz üzüm yemek ama bunlarda böyle bir dert yok"

Çözümden yana olduklarını ifade eden Erdoğan, "Bizim derdimiz üzüm yemek ama bunlarda böyle bir dert yok. Sümela Manastırı'nı açtık, gidip ayin yapıyorlar. Tarsus'u açtık, aynı şekilde orada ayin yapıyorlar. Van'da Akdamar Kilisesi'ni aynı şekilde biz yaptık, kendimiz. Peki siz ne yaptınız arkadaş, siz ne yaptınız? Hep bizden" ifadesini kullandı.

"Şu ana kadar 2,5 milyarlık gayrimenkullerini, Rum vatandaşlarımızın, Musevi vatandaşlarımızın, Ermeni vatandaşlarımızın kendilerine iade ettik" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bize bu tür şeyleri hiç yapıyorlar mı, hiç duydunuz mu? Artık Kusura bakmasınlar. Bunu yaparken de onu da söyleyim, bir iane olsun diye yapmıyoruz, bu 'bir ertelenmiş hak gasbıdır' diye düşünerek bunları yaptık. Ama artık biraz da kendilerini şöyle bir otursunlar, bir muhasebelerini yapsınlar. Ona göre de biz bundan sonraki adımları da atalım. İşte buyrun, Mardin'de Mor Gabriel. Ciddi bir sorunları vardı Süryani vatandaşlarımızın. Hazineye ait olan yeri biz hemen süratle kendilerine verdik ve şu anda onların o sorununu da yıllarca, on yıllarca çözülmeyen sorununu da biz çözdük. Bu, bizim ne denli olumlu bir yaklaşım içinde olduğumuzu gösteriyor."

-"Kürt vatandaşım da Alevi vatandaşım da herhangi ayrıcalığa tabi değil"

"Misal diyorlar ki işte 'Filanca vatandaşlarımızla ilgili birşey yapmadınız.' Niye yapmıyoruz? Elimizden gelen herşeyi yapıyoruz" diyen Erdoğan, Nevşehir Üniversitesinin adını Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştireceklerini, bunun atılan en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kaldı ki bu ülkede benim ne Kürt vatandaşım ne Alevi vatandaşım herhangi bir ayrıcalığa tabi değildir. Hepsi de bu ülkede parlamentoya girmekse parlamentoya da giriyor, öyle mi? Devletin en yüksek kademelerinde görev almaksa o görevleri de alıyorlar, öyle mi? Burada bir sıkıntı var mı? Yani burada benim Kürt vatandaşlarıma karşı bir ayrıcalık var mı? Alevi vatandaşlarımıza karşı bir ayrıcalık var mı? Böyle bir şey var mı? Alevi, Sünni böyle bir şey var mı? Yok. Biz bunları hep deneyerek, tecrübe ederek geldik, bunları yaşadık. Onun için lütfen böyle mahalle baskılarıyla, 'Elimizden şu gitti, bu gitti' falan gibi, ülkemizin huzurunu kimse kaçırmasın. Neyin ne olduğunun farkındayız ve elimizden geleni bütün samimiyetimizle hep ortaya koyduk. Bugüne kadar milletimizin aklına ve vicdanına uymayan hiçbir adımı da sırf şu istiyor, bu istiyor diye asla atmadık ve atmayız."

Açıkladıkları demokratikleşme paketinin ne ilk ne de son olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, "Bundan sonra da bütün gelişmelere göre birçok adımlar, ihtiyaçlar, beklentiler, talepler doğrultusunda ortaya çıkacak yeni hususlarla ilgili reform düzenlemelerimiz devam edecektir. Sizlerden açıkladığımız demokratikleşme paketine sahip çıkmanızı, milletimize anlatmanızı, yanlış anlamaların önüne geçmenizi bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

-Başbakan Erdoğan'dan yeni evlenen çifte hediye

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Adana AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Başbakanlık otobüsüyle şehir turu atarak, Valiliğin onuruna verdiği akşam yemeğinin yapıldığı TÜYAP Fuar Merkezi'ne geçti. 

Erdoğan, yol kenarında kendisini bekleyen gelin ve damadı görerek, onlarla sohbet etti. Yeni evli çifte düğün hediyesi de veren Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra kendilerini bekleyen vatandaşları selamladı. 

Daha sonra gazetecilerin soruları üzerine düğünlerini yarıda bırakarak Başbakan Erdoğan'ı görmek için yola çıktıklarını anlatan damat Mehmet Emin Ormanoğlu ve gelin Ayşegül Ormanoğlu, bugün çifte mutluluk yaşadıklarını ve kendilerine verilen hediyeyi ömür boyu hatıra olarak saklayacaklarını söyledi. 

Başbakan Erdoğan'ı rüyasında gördüğünü ifade eden gelin Ayşegül Ormanoğlu da "Allah bize Başbakanımızı görmeyi nasip etti. Onu daha önce rüyamda gördüm, elinden hurma ve bal yemiştim" dedi. Damat Mehmet Emin Ormanoğlu da mutluluğunu "Eşim, başbakanı göremeyeceği için ağlıyordu ama şimdi çok mutluyuz, bugünü unutmayacağız. Başbakanımız, müthiş bir insan" diye ifade etti. 

Damat Mehmet Emin Ormanoğlu, çevredeki vatandaşların Başbakan Erdoğan'ın 3 çocuk tavsiyesini hatırlatmaları üzerine de "4 de olur, 5 de olur. Başbakan için 5 çocuk olsun" dedi.  

- Ankara

ETİKETLER : Başbakan Erdoğan Adana'da Açıklaması
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA