BDP'li Buldan:

Abdullah Öcalan'ın selamlarını iletmek için Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gelen BDP Grup Başkan Vekili ve aynı zamanda BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, çözüm sürecinin üçüncü aşamasında PKK'lıların siyaset yapması için önün açılması...
Bu haber 2013-08-08 08:59:05 eklenmiş ve 68609 kez görüntülenmiştir.

Abdullah Öcalan'ın selamlarını iletmek için Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gelen BDP Grup Başkan Vekili ve aynı zamanda BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, çözüm sürecinin üçüncü aşamasında PKK'lıların siyaset yapması için önün açılması gerektiğini söyleyerek, bayramın dördüncü ya da beşinci günü tekrar İmralı adasına gideceklerini söyledi.

Abdullah Öcalan'ın, 21 Temmuz'da İmralı'ya giden BDP heyeti ile yaptığı görüşmede "Hakkari'ye özel selamlarımı iletin" demesi üzerine BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan Öcalan'ın selamını iletmek üzere Yüksekova halkıyla bir araya geldi.

Musa Anter Aile Parkı'nda düzenlenen halk toplantısına BDP Grup Başkan Vekili ve BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin, BDP Hakkari İl Eş Başkanları Rahmi Kurt ve Esmer Tekin, STK temsilcileri ve binlerce çok sayıda katıldı.

Burada bir araya gelen vatandaşlara hitap BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, 21 Temmuz'da Abdullah Öcalan ile yaptıkları son görüşmede Öcalan'ın Hakkarililere, Yüksekovalılara, Şemdinlilere ve Çukurcalılara özel olarak selamlarımı iletin demesi üzerine Yüksekova'ya geldiğini söyledi.

Buldan, Öcalan'dan Yüksekovalı kadınlara, gençlere binlerce selam getirdiğini ifade ederek, "İmralı'da Öcalan'la yaptığımız son görüşmede Öcalan'ın, barış sürecini en çok anlayan ve bu süreci en çok destekleyen Hakkarili, Yüksekovalı, Şemdinlili ve Çukurcalı kadın ve gençlere benden özel selam götürün dedi. En büyük acıları da bu Yüksekovalı kadınlar çekmiştir dedi. Bu nedenle Yüksekova halkına selamlarımı, teşekkürlerimi ve şükranlarımı götürün dedi. Biz de Sayın Öcalan'ın bu talebi üzerine dün Hakkari'ye bugün de Gever'e geldik" diye konuştu.

Başlatılan barış sürecinin baş aktörü Öcalan'ın olduğunu dile getiren Buldan," Sayın Öcalan yaklaşık 14 yıldır İmralı'da tek kişilik bir hücrede yaşamını idame etmek zorunda kalıyor. Ama her şeye rağmen bu barış sürecinde önemli bir rölünün olduğunu da hepimiz biliyoruz. Yaşadığı bütün olumsuz koşullara rağmen Sayın Öcalan'ın kararlı olduğu ve artık bu coğrafyada ölümlerin olmaması için, analarımızın ağlamaması için, gençlerimizin toprağın altına girmemesi için, silahların artık susması gerektiğini, bundan sonra fikirlerin ve düşüncelerin konuşması gerektiğini ifade etti. Kürt halkı her gün sokaklarda her gün alanlarda statüsünü, dilini, kimliğini, kültürünü istiyor ve Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü haykırıyor. AKP hükümetinin Kürtlerin bu talepleri karşısında hiçbir adım atmaması açıkça ortadadır. Biz bu sürecin başlamasıyla adres olarak Sayın Öcalan'ı gösterdik. Biz bu sürecin içinde Sayın Öcalan olduğu için bugün meydanlardayız. şeklinde konuştu.

İmralı, Kandil ve hükümetle yaptıkları görüşmelere değinen Buldan, Yaptığımız görüşmelerde şunu gördük ki, İmralı kararlı, Kandil kararlı ama AKP kararsız. Hala ne yaptığını bilmiyor. Bu süreç başladığından beri yaptığımız görüşmelerde AKP'nin kararsızlığını sürekli tartışıyoruz. Hazırladığımız 25 maddelik demokratikleşme paketini hükümete sunduk. 1 Eylüle kadar AKP hükümetine bir zaman dilimi verildi. 1 Eylül'e kadar bu demokratikleşme paketin bu tarihe kadar mutlaka hazır olması gerektiği ve 1 Eylül dünya barış gününde Türkiye halklarına sadece Kürtlere değil, verdiğimiz demokratikleşme paketinde Alevilerin, kadınların, Ermenilerin, Süryanilerin Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiren demokratikleşme paketimizin 1 Eylül'e kadar hazır olması gerektiğini ifade ettik.1 Ekim tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte bu paketin kanunlaşması gerektiğini, o zaman 2. aşamanın da bitmesi gerektiğini ifade ediyoruz' dedi.

'SÜRECİN ÜÇÜNCÜ AŞAMASINDA PKK'LILAR DAĞDAN İNİP TÜRKİYE'DE SİYASET YAPACAKLAR'

Ekim'in 15'ine kadar ikinci aşama tamamlanmış olacağının altını çizen Buldan," Ondan sonra üçüncü aşamaya geçeceğiz. Üçüncü aşamada şuanda dağda Kandil'de özgürlük mücadelesi veren yetkililer yine bu coğrafyanın insanları Türkiye'ye gelecekler ve Türkiye'de siyaset yapacaklar. Üçüncü aşama dediğimiz aşama işte budur. Yoksa barışın bir anlamı yoktur bizim için" ifadelerini kullandı.

'BAYRAMIN 4. YA DA 5. GÜNÜNDE İMRALI'YA GİDECEĞİZ'

Bayramın dördüncü ya da beşinci gününde takrar İmralı Adasına gideceklerini sözlerine ekleyen Buldan, Öcalan'la dokuzuncu toplantıyı gerçekleştireceklerini söyledi.

Grup açıklamaların ardından sessiz bir şekilde dağıldı. - HAKKARİ

ETİKETLER : BDP'li Buldan:
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA