Milli Boksör Tatar, Mezun Olduğu Okula Öğretmen Oldu

MİLLİ BOKSÖR TATAR, MEZUN OLDUĞU OKULA ÖĞRETMEN OLDU - Dünya ve Avrupa boks şampiyonu milli boksör Gülsüm Tatar, kendisinin de mezun olduğu Çakmak Köyü Ortaokulu'nda müdür yardımcısı olarak göreve başladı Tatar: 'Buradaki çocukları boksa teşvik ettim ve onların benden sonra gelecek dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonları olacağına inanıyorum. Şahsım adına onlara sahip çıkmaya çalışıyorum. Hem öğretmen hem de boks branşında iyi dereceler almış biri olarak onlara bildiklerimi, öğrendiklerimi aktarmaya çalışıyorum'.
Bu haber 2013-10-04 11:59:04 eklenmiş ve 229049 kez görüntülenmiştir.

ÇAĞLAR SEFERTAŞ - Dünya ve Avrupa boks şampiyonu milli boksör Gülsüm Tatar, mezun olduğu Çakmak Köyü Ortaokulu'nda müdür yardımcısı olarak göreve başladı.

Görev yaptığı okulda haftada 6 saat derse giren Tatar, belirli günler antrenmanlarına götürdüğü öğrencilerini de kendisi gibi başarılı birer boksör yapmayı hedefliyor.

Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kars'ın Çakmak köyünde doğduğunu, mezun olduğu okulda öğretmen olarak göreve başladığı için mutlu çok mutlu olduğunu söyledi.

Ders verdiği öğrencilerin akrabası ve kapı komşusu olduğunu ifade eden Tatar, köyündeki yetenekleri gün yüzüne çıkarmayı hedeflediğini belirterek, "Buradaki çocukları boksa teşvik ettim ve onların benden sonra gelecek dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonları olacağına inanıyorum. Şahsım adına onlara sahip çıkmaya çalışıyorum. Hem öğretmen hem de boks branşında iyi dereceler almış insan olarak onlara bildiklerimi, öğrendiklerimi aktarmaya çalışıyorum" dedi.

Tatar, öğrencilerinin birer cevher olduğunu, işlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Eğitim kapsamı altında elimden gelen imkanları onlar için sunmak istiyorum. Bu konuda bize destek olan milli eğitim müdürlüğüne ve valimize teşekkür ediyorum. Onlara minnettarız. Eğitim ve sporun bir anlamda beraber yürümesi buradaki çocuklara verimli olabilmek benim için ayrıca bir gurur" dedi.

"Yastığımı boks minderi yaptım"

Tatar'ın öğrencilerinden Eray Kadirhan da ileride boksör olmayı hedeflediğini, öğretmeninin kendisini antrenmanlara götürerek boks dersi verdiğini anlattı.

Antrenmanlarını Çakmak köyü ve Kars'taki bir spor salonunda sürdürdüğünü ifaden eden Kadirhan, "Gülsüm hocamızın olması bizim için bir şans. Evde de kum torbası olmadığı için yastığımı kum torbası yapıp antrenman yapıyorum. Burada 1-2 kilometre de koşuyoruz. Gülsüm hocamızdan sonra şampiyonuz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Ümmügülsüm İli de okulunu ve arkadaşlarını çok sevdiğini belirterek, kendisini yetenekli gördüğü için ileride Gülsüm Tatar gibi başarılı bir boksör olmak istediğini anlattı.

İli, bunu başarmak için elinden geleni yapacağını, diğer arkadaşlarının da boksa meraklı olduğuna anlatarak, "Antrenmanlara gidiyoruz. Ayhan hocamız bize taktikler veriyor. Bu şekilde ilerlemeye çalışıyorum" diye konuştu. - Kars

ETİKETLER : Milli Boksör Tatar Mezun Olduğu Okula Öğretmen Oldu
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA