İzmir'deki Sivil Federasyonlar: Hüseyin Aslan'a Destek Açıklaması Yapmadık

İZMİR'DEKİ SİVİL FEDERASYONLAR: HÜSEYİN ASLAN'A DESTEK AÇIKLAMASI YAPMADIK - Geçen günlerde İzmir'deki bazı basın organlarında yer alan, Ege Bölgesi Federasyonlar Birliği'nin, yerel seçimlerde aday olması halinde Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ı destekleyeceği yönündeki açıklamalara yalanlama geldi.
Bu haber 2013-10-02 10:59:02 eklenmiş ve 538 kez görüntülenmiştir.

Geçen günlerde İzmir'deki bazı basın organlarında yer alan, Ege Bölgesi Federasyonlar Birliği'nin, yerel seçimlerde aday olması halinde Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ı destekleyeceği yönündeki açıklamalara yalanlama geldi. Birlik Divan Heyeti adına konuşan Muzaffer Okumuş, Mehmet Aydoğan ve Aydın Özyar, bu haberin doğru olmadığını, olarak bütün partilere eşit mesafede bulunduklarını belirtti: "İzmir adına hizmete talip olan bütün adaylara başarılar dileriz. İzmir'e hizmet etmek için donanım, birikim ve tecrübelerini İzmir adına ortaya koyanların, bizleri de İzmir halkı adına dinlemelerini bekleriz. Bütün adaylara kapımız açık."

İzmir Konyalılar Federasyonu'nun evsahipliğinde yapılan toplantıda Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş, divan adına söz alarak Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu (EBSİDEF)'in evsahipliğinde Gaziemir Tepe Restaurant'ta biraraya geldiklerini hatırlattı. Okumuş, "O gün Başkan Emin Karaçuha, Hüseyin Aslan'ı davet etti. Aslan'ın İzmir için birtakım projeleri vardı. İzmir için var olan projelerini, siyasi bir kimlik kullanmadan sundu. Biz de bu projeler İzmir adına yararlı olacağı için kendilerine teşekkür ettik. Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın da bizlerden siyasi bir talebi olmadı. Bizlerin de kendisine adaylık konusunda siyasi destek konusunda açıklamamız olmadı. Toplantıdan birkaç gün sonra basında, 'Federasyon başkanları, İzmir büyükşehir adaylığım konusunda destek verdiler.' ifadeleri yer aldı. Federasyon başkanları olarak hiçbir arkadaşımızın böyle bir açıklaması olmamıştır. Ayrıca toplantı sonunda Hüseyin Aslan, bu toplantımıza iştirakiyle ilgili siyasi destek için alınan görüntüleri kullanmaması konusunda uyarılmasına rağmen maalesef basında bunları siyasi destek olarak kullanmıştır. Bütün federasyon başkanları olarak, bu konuda ciddi anlamda sıkıntı yaşadık. Yönetimden ciddi tepki aldım. Kendi yönetim kurullarımızda herhangi bir aday için destek sözü almadık. Temsil ettiğimiz kurum ve kuruluşlarımız, siyasi organlar değildir. Bütün adaylara ve siyasi partilere eşit mesafede olmak zorundayız." dedi.

EBSİDEF Genel Başkan Yardımcısı Necati Şahin de, "Hüseyin Aslan, federasyonumuzu ziyaret ederek bazı plan ve projelerini anlattı. Aslan'ın Ege Koop gibi önemli bir kurumun başında olması, kendisini ciddiye almamız için yeterli sebeplerdi. Hüseyin Aslan'ın projeleriyle ilgili bilgi alışverişi amaçlı bir toplantıydı. Resmi anlamda aday olan bir kişi değildi. İçinde bulunduğumuz süreçte dikkat ediyoruz, bir yere angaje olmak sakıncalı şeylerdir. Toplantı öncesinde bu tip konuşmalar yapılmasına rağmen olay daha sonra basına farklı servis yapıldı. Bizim böyle bir açıklamamız, beyanatımız yoktu." şeklinde konuştu.

Ege Karadenizliler Dernekleri Federasyonu (EKAF) Başkanı Aydın Özyar ise, "Bütün kardeş federasyonlar Aslan'ı destekliyor diye haberler çıkınca telefonlarımız kilitlendi. 'Birilerini destekliyorsunuz.' dendi. Bunu izah edinceye kadar sıkıntı çektik. Hepimiz siyaset üstü bir politika izliyoruz. Aynı uzaklıkta veya aynı yakınlıktayız. Bu seçim sürecinde, ister mahalli seçimler ister genel seçimler olsun temsil ettiğimiz kitlede her türlü siyasi temsilciler var. Dolayısıyla haberden son derece rahatsız olduk. Haberden dolayı çok ezildim, çok mahcup oldum. Bizi kullanmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bu uğurda da saçlarımızı ağarttık." dedi.

Konyalılar Vakfı ve Konyalılar Federasyonu (KONFED) Başkanı Mehmet Aydoğan, "İzmir için artı değer koymaya çalışan federasyonlarız. Bizleri ziyarete gelen arkadaşlarımızın da dikkatli olması lazım. Genel kurullarda karar almadan kimseyi desteklemeyiz. Yapılmaması gereken bir şeydi." diye konuştu.

Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu Başkanı Hasan Karabağ da birliktelik oluşturmak, İzmir'de yaşayan insanlara yardımcı olmak için çaba sarf ettiklerini hatırlatarak, Aslan'ın bütün federasyon başkanlarını ismini deklare ederek. "Benim arkamda, beni destekliyor" beyanatının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Karabağ, "Esefle Hüseyin Aslan'ı kınıyorum. Affedilecek bir davranış değildir." dedi.

Toplantıya KONFED Başkanı Aydoğan, Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş, Anadolu Birliği Genel Başkanı Ali Al ve EKAF Başkanı Özyar başta olmak üzere Ege Bölgesi Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu, İzmir Manisalılar Derneği, Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu, Dünya Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Halk Oyunları Federasyonu, EBSİDEF, Ege Vanlılar Federasyonu, Hizmet Önce İnsan İçinden Konfederasyonu, İzmir Mardinliler Federasyonu ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mezunları Derneği temsilcileri katıldı.

ETİKETLER : İzmir'deki Sivil Federasyonlar: Hüseyin Aslan'a Destek Açıklaması Yapmadık
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA