Meral Akşener Iğdır'da Ne Demek İstiyor..


Bu makale 2019-01-31 11:56:53 eklenmiş ve 10502 kez görüntülenmiştir.
Murat Akkuş

Meral Akşener'in Iğdır'a Demek İstediği..!


Akşener’in sözleri HDP’nin Iğdır belediyesini kazanması gerektiğini hatırlattı. Akşener Aslında, “Bakın söz konusu siz olunca hepimiz aynıyız. Kırgınlıklarınızı bir kenara bırakın. Birleşin. Bir olun. Hepimiz size karşıyız sizde kendi kendinize karşı olmayın. Iğdır belediyesini kaybetmenin travmasını hiçbiriniz kaldıramazsınız. Çok çalışın” mesajını verdi bence.
 

Iğdır'daki demokrasi güçlerinin titreyip kendilerine gelmelerini hatırlatan bu anlamlı sözler için Akşener’e teşekkür edilmelidir.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün yaptığı açıklama ile HDP karşıtlığını bir üst merhaleye taşıdı. Akşener 31 Mart 2019 yerel seçimleri için “Iğdır’da aday çıkarırsak HDP’nin kazanması kesin. Bu yüzden aday çıkarmıyoruz. MHP ya da AKP’nin almasında sakınca yok.” dedi.

Bu sözler, bazı batı illerinde aday çıkartmayan HDP’nin tabanından millet ittifakına gidecek oyları kaybetme pahasına söylendi! Yeter ki HDP on yıldır yönettiği Iğdır belediyesini tekrar kazanmasın! 85 yıldır HDP’de değildi de ne oldu? On yıldır HDP yönetimde ne oldu biliyor musunuz Meral Hanım; Şehir hizmet gördü. Şehir kardeşlik, barış ve huzur içinde.

HDP’li belediye meclisinde her zaman Türk üyeler olmuştur. Şu an ki HDP Iğdır belediyesi eş başkan adayı Eylem Çelik’te Iğdırlı Türk bir yurttaştır.

Iğdır’da Sünni Kürtler ile Şia Azeriler yaşamaktadırlar. Hem etnik hem de mezhepsel bir farklılık var. Iğdır’da halklar yıllardır kardeşçe yaşamaktadırlar. Kız alıp vermektedirler, ortak iş kurmaktadırlar, taziyelerde, düğünlerde, kahvehanelerde, parklarda bir ve beraberdirler. Köylerde ve mahallelerde komşu olarak karma bir şekilde kardeşçe yaşayıp gitmektedirler.

 

Fakat seçimden seçime bazı siyasiler zenginliklerimiz olan bu farklılıklarımızı oy alabilmek adına kullanmaya çalışmaktadırlar. İyi Parti (Bir Iğdırlı olarak benim için artık kötü partidir) Genel Başkanı Sayın Akşener’in yaptığı hiçte şaşırmadığım talihsiz açıklaması da ayrıştırmaya yönelik bir beyan olmuştur. Size “zillet ittifakı” diyenleri yadırgamıyorum artık. Beyaz toroslar döneminin bakanı, kötü partinin başkanı lütfen kardeşlik şehri Iğdır'ı rahat bırakın.

 

İyi Partiden Iğdır belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan bir kişi bile yok. Iğdır’da aday bulamıyorlardı zaten.

Sayın Akşener, bu sözlerle aslında şunu demek istiyor: Bakın söz konusu siz olunca hepimiz aynıyız. Kırgınlıklarınızı bir kenara bırakın. Birleşin. Bir olun. Hepimiz size karşıyız sizde kendi kendinize karşı olmayın. Ankarayı kaybetsek dahi olsun, Yeter ki siz Iğdır'ı almayın diyor!

 

Kemalistler ile Cumhur ittifakı arasındaki mücadele sizin mücadeleniz değil. Siz bizim için ötekisiniz ve hep öyle de kalacaksınız. 90 yıllık Kemalizm size inkâr, imha ve asimilasyondan başka ne verdiyi hatırlatıyor bu sözler..! Ey Iğdır'daki ötekiler titreyip kendinize gelin! Demokrasi ve özgürlükleri esas aldığınız davanıza sımsıkı sarılın. Demokrasi güçleri, kardeş halklar güç birliği yapın. Ve öyle çalışınız ki eş başkan adaylarınız Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik ile bir Nisan sabahı birlik ve beraberliğinizin başarısını seçim zaferi ile taçlandırın” Diye uyarıyor Sayın Akşener bence…

Iğdır Ruslar ve Ermeniler tarafından işgal altında iken, Kazım Karabekir’in “İstiklal Harbimiz” adlı kitabında bahsettiği Iğdır'ın kurtuluşunda kahramanlık timsali göstererek Iğdır'ı işgalden kurtaran milli çete reisleri Hamit Bey Mehmet Nuri Güneş’in atası, Ali Mirze bey Murat Yikit’in dedesi, Hasan Nado bey Yaşar Akkuş’un aile reisi olsa bile siz ötekisiniz demek istiyorlar..!

Onlara göre Siz belediye başkanı olmamalısınız! Bu topraklar için dedeleriniz canlarını vermiş olsalar bile, bu yurdun ezeli ve ebedi sahipleri olsanız bile Ak Parti, MHP, Kötü Parti, CHP, vs. için ötekisiniz öteki...!

 

Bunların bu sakat zihniyetleri iflas etmeye mahkûmdur. Halkların talebi bunların yaklaşımı değil elbette. Gözlemlerim şunu gösteriyor ki, HDP Iğdır seçiminde açık ara öndedir. Oy pusulasındaki tüm partiler birleşse dahi, Kürdü, Türkü, Azerisi, Terekemesi, ile halkların kardeşlik adresi konumundaki HDP Iğdır’da tekrar kazanacaktır.

 

Seçimler yaklaştığında hep “Iğdır stratejik bir ildir” masalı dillendirilir. Iğdır stratejik bir yer falan değildir. Iğdır 81 ilden biridir. Yozgat, Hakkari, Nevşehir, Sinop ne kadar stratejikse! Iğdır’da o kadar stratejiktir. Bütün dert seçimi kazanmak. Bunun içinde yuvarlak ideolojik laflar yerine herkes projeleriyle halka gitsin. Halkın iradesi kararını verir. Iğdır'ın seçimini Iğdırlılar yapacaktır.

 

Halkın iradesi karşısında hiçbir gücün duramayacağı yerel seçimlerin kazasız belasız ülkeye hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA