ÖZELLEŞEN BİR KURUMDA DİK DURMANIN BEDELİNİ ÖDEYEN ALPER SOYLU BİR YIL ÖNCE ARAMIZDAN AYRILMIŞTI.


Bu makale 2017-09-06 07:03:37 eklenmiş ve 1710 kez görüntülenmiştir.
Kurdistan Yazarlar

ÖZELLEŞEN BİR KURUMDA DİK DURMANIN BEDELİNİ ÖDEYEN ALPER SOYLU BİR YIL ÖNCE ARAMIZDAN AYRILMIŞTI.

 Zafer Tahiroğlu

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Bugün ,eski haber editörümüz,değerli dostum Alper Soylu'nun aramızdan ayrılışının birinci yıl dönümü.Biraz uzun yazacağım ama bazı gerçekleri kamuoyunun bilmesi lazım.İnsanların hayatı bozuk para gibi harcanıp çöpe atıldı.

 

AK Parti özelleştirdiği Türk Telekomda ki kıyımdan ve mağdur edilen insanların düşürüldüğü bu durumdan birinci derecede sorumludur,bu kurumda çalışanlar ağır bedeller ödettirilerek hayatları karartıldı.Birileri özel korunarak küplerini doldururken,birileri ekmeğinden edildi.

 

Ben,Alper Soylu ile İstanbul'dan Ankara'ya tayin olup geldiğim 1995 yılında Türk Telekom İşletme Dairesi Başkanlığı,Radyo-Link Grubunda tanışmıştım.Aslen Şenkayalı olup İzmir'de doğmuştu ve Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini bitirip aynı Bölümde beraber okuduğu eşi Hülya soylu ile evlenerek ikiside Türk Telekom Genel Müdürlüğü İşletme Dairesi Başkanlığında işe başlamış,Alper ANA DENETİM Müdürü olmuş,Hülya Santrallar Müdürlüğüne bakmaktaydı.Aradan uzun yıllar geçmiş AK Parti kurulmuş,yeni kadrolar kurarak yoluna devam ediyordu.

 

AK Partinin 2002 Kasım seçimlerinde bizlerde ekip olarak çalışmış ve karınca misali desteğimiz olmuştu.Seçim sonrası bir grupla o zamanın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırıma hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuş ve Bakan bey bizden Telekom ile ilgili bir rapor istemiş,Ben,Alper ve bir Müfettiş arkadaş raporu hazırlayıp Bakana iletmiş ve bakanın Telekomda olan biteni bizden duymasına vesile olmuştuk.

 

Aradan geçen 6 ay sonra Alper Soylu Kardeşimiz Ankara il Telekom Müdürü oldu,işe başlayıp güzel projelere imza attı. daha sonra Uluslararası Daire Başkanlığına atanan Soylu burada uzun yıllar görev yaptı.

 

2005 yılında beni Ardahan'a isteyen AK Parti il Başkanı Nusret Koyuncu'nun Telekom Genel Müdürüne çıkıp aynı gün tayinimi yaptırması ve İl Müdürlüğü yapmamı isteyen makamın talebi üzerine Ardahan'a gidip 5 yıl görev yaptım. Elazığ'da 6 Ay görev yapıp istifa edip Ankara'ya yerleşince,

 

Alper Soylu beni aradı görüşelim dedi,onuda Gaziantep'e sürgün etmişler,bir ilçenin Müdürü yapmışlar,tenzili rütbe,istifa etsin diye.Bunu yapan o zamanın Genel Müdürü ve Alper'in yıllarca beraber çalıştığı arkadaşı olan Tahsin YILMAZ ve Gn Md Yrd Şükrü Kutlu olmuş.Bu gitmemek için rapor almış tayinini durdurmaya çalışmış,buna rağmen bir gün postacı bir evrak getirmiş,evrak Telekomdan gelmiş hizmetinize ihtiyaç duyulmadığı için iş akdiniz fesh edildi tebliği Rahmetliyi şok etmişti.Çünkü o da sokağa atılmıştı.Çünkü hakkında herhangi bir adli ve idari soruşturma yoktu ve sadece keyfiyet vardı.

Yapacak tek şey vardı dava açmaktı,açtı,kazandı ama özel şirket olduğu için belli bir ücret yatırıp işe başlatmadılar ve bir hayatı,bir emeği hoyratça sokağa attılar.Emekliliği henüz dolmamıştı işten çıkarıldığında.

Bunu anlatmamın nedeni AK Partinin getirip önemli görevler verdiği dava adamlarını yine güvenerek atadığı,üst düzey göreve getirdikleri ne idüğü belirsiz tipler ile birlikte el altından birileri bu insanları mağdur edip sıkıntıya sokacak işleri yapıp ekmeğini elinden alıyor ve işin kılıflarını da hazırlıyorlardı.

Ben Elazığ da istifamı sunup Ankara'ya yerleşince Ankara'da 2 yıl çalıştığım Özel Şirketten istifa edip, Gundem360.com haber sitesini yeni kurmuştum ve Alper kardeşimize gelip beraber çalışmamızı ilettim oda kabul etti ve çok güzel haberlerin çıkmasına sebep oldu,aramızdan ayrılana kadar aradan geçen bu sürede daha yakınen tanıdığım bu sabır ve itikat sahibi güzide insanın aramızdan ayrılışını küçük kızının beni arayıp ''Zafer amca Babamı kaybettik'' demesi üzerine yıkılmıştım,kahrolmuştum çünkü daha 53 yaşında hayat dolu,sevgi dolu,kardeşlik ve yardımlaşma ruhu herşeyine sirayet etmiş bir dostumu,kardeşimi kaybetmiştim.

Halen onu unutamadığımı,her gün olmazsa bile haftada bir hayırla yadettiğimi biliyorum.

Ona zulmettiler,onun ekmeğiyle oynadılar,daha emekli olamamıştı 2 yılı vardı ayrıldığında, Ona bu zulmü o zamanın Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz,ile Telekomun baş belası Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu ortak karar alıp bunu yaparak intikam almışlardı.

Tahsin Yılmaz görevden alındı şimdi ne iş yapar bilmem,Şükrü Kutlu'yu Hariri Telekom dan kovdu,Binali Yıldırımla akrabalık bağı olduğu için Başbakan olunca tıpış tıpış geri göreve iade ettiler.

Alper Soylu gariban bir kişiydi,mazlum ve onurlu birisiydi.İtikad sahibi ve sağduyulu birisiydi.Bana emeği çok oldu,her daim yanımda idi her işe beraber koşardık,her zaman istişare yapıp yol gösterciydi.

Allah yeryüzünde temiz amel işleyenleri bu dünyanın pisliğine daha fazla bulaşmasın diye alıp götürür derler,Alper kardeşimizde öyle biriydi.Hiç bir rahatsızlığı yoktu ama yaşadıklarını içine atardı ve vadesi geldi bu dünyada taşıdığı emaneti teslim edip bir yıl önce aramızdan ayrıldı.

Bu mağdur ve temiz insanın uğradığı zulmün hesabını Rabbimiz elbette soracaktır ama Türk Telekom özelleştikten sonra binlerce böyle hayata kıyıldı,zulmedildi,hakları gasbedildi.Burada vebal'de,günahta bu kurumu Özelleştirip bu insanları bu hale getiren AK Partili siyasilerin omuzlarındadır.

O bir faniydi,doğdu,büyüdü,yaşadı,öldü ve dünyada kendisine verilen görevi bana göre fazlasıyla yerine getirdi.Ona bu zulmü reva görenler umarım onun ahının bedelini hem bu dünyada hem öteki dünyada öderler.

 

Aramızdan ayrılışının birinci yılında benim için yazılması zor bir yazıyı yazarken,Rabbimden Alper kardeşimizi Rahmet eylemesini,ona merhamet etmesini,cennetiyle mükafatlandırmasını diliyorum.

Zafer Tahiroğlu Sosoyal Medya Tıklayınız...

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA