Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi     

BÖLGEDEN HABER ÖZETLERİ-2 - Doğu Kültür Gazetesi
   
 BÖLGEDEN HABER ÖZETLERİ-2

BÖLGEDEN HABER ÖZETLERİ-2
 Yazı Boyutu

 Tarih : 06.02.2010 - 09:13:01 


KAI VAKFI KARS HEYETİNİ AĞIRLAYACAK KARS DEVRİMCİ 78LİLER DERNEĞİ TALAT TEMELİ ANDI Serhat Kalkınma Ajansı 4. Iğdırda Olağan Toplantısı Yapıldı


KAI VAKFI KARS HEYETİNİ AĞIRLAYACAK

 

Istanbul Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı 10 şubatta Kars Valisi Ahmet Kara Kars Belediye Başkanı Nevzat BOZKUŞ, Kars eski valileri, bazı bürokratlar ve beraberindeki heyeti Balta limanında ağırlayacak.

 

# # # KAI Vakfı Yönetim Kurulu 02.02.2010 9 Gündem Maddesi Üzerene Toplantı Yaptı.

 

1-10 Şubat 2010 Çarşamba günü Kars Valisi, Belediye Başkanı ve bazı bürokratların katılacağı bir yemek düzenlenecek ve bunun için yer hakkında görüşler

2-21 Mart Nevruz Bayramı ile ilgili Kültür, Sanat ve Spor konseyinin çalışmalar hakkında bilgi vermesi.

3 - Vakfımıza ait çıkacak olan bültenin çalışmaları hakkında bilgi.

4 - Sky Life DERGİSİNİN vakfımızdan olan talebi hakkında görüşler.

5 - Burs ödemeyenlerin açıklanması ve aranması.

6 - Perşembe günü yapılacak yemekle ilgili görüşler.

7 -- Vakıflar Bölge Müdürlüğünden gelen yazı doğrultusunda Üyelerimizden mal Beyannamesi istenmesi.

8-Kurucumuz Prof Dr Kurban Özuğurlu'nun vakfımıza bağışladığı Armutludaki Dairenin Aidat ödemesi için icra işlemleri başlatıldığından dolayı ödeme için karar alınması

9. Dilek ve temenniler

 

# # # Çelik, Türkiye'nin En Büyük Vakfıyız

Vakıf Merkezinde yapılan Toplantının Oturum Başkanlığını yapan Vakıf Başkanı Turan Çelik; "KAI Vakfı Türkiye'nin en güçlü vakfı durumundadır Bu gücü hiç aksatmadan devam ettireceğiz." Dedi.

 

# # # Kaz Eti İkram Edilecek

Çelik; KAI Vakfının İstanbul Üniversitesi Balta Limanı tesislerinde Ettiğimiz toplantıya KAI Vakfının bütün Yönetim Kurulu ve düzenlemek Kars, Ardahan ve Iğdırlı işadamlarının katılması bekleniyor. Kartsan gelen heyete İstanbul'da meşhur kaz eti ikram edilecektir.

 

# # # Kars'ın Sorunları Gündemde tutulacak

KAI Vakfı yönetim toplantıda Kars heyetinin istek, talepleri karşın sorurlarını Dinledikten sonra çözüm önerileri sunacak.

 

# # # 2010 Kültür Başkenti İstanbul'da KAI Vakfı Nevruz Şöleni Kutlaması Yapacaktır

21 Martta kutlanacak olan Nevruz şöleni ile ilgili söz alan Kültür Turizm Sanat ve Spor Konsey Başkanı Cahit Koca; 2010 Kültür Başkenti İstanbul KAI Vakfı Nevruz Şenlikleri Türkiye'de örnek bir kutlama olacak dedi.

 Koca, Vakfın diğer Konsey başkanlarıyla da bir araya gelerek 20 güne yakın bir süredir yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Koca: Nevruz bayramının önemini sadece Kars, Ardahan ve Iğdırlılara değil 81 nevruzun asıl amacının nasıl kutlanacağının önemini yapılacak olan şölende takdirlerle karşılanacağını belirterek ilimize programı hakkında bazı ipuçları verdi. Katılımcılardan Detaylı Bilgi istenildiğinde programin herkese sürpriz olacağını için fazla bahsetmeyeceğini söyledi. Sadece göz kamaştırıcı, duygulandırıcı, düşündürücü ve o gecede anıların tazeleneceğini altını çizerek belirtti. Programın bir aksilik olmaması durumda Cemal Reşit Rey salonunda yapılacağını söyledi.

 

# # # KAI Vakfı Adına Dergi Çıkartılması

Çıkarılacak olan bir Derginin adını olması gerekliliği gündeme geldiğinde gündem ile ilgili söz alan Prof Dr Oktay Belli; isimsiz dergi olmaz vakfımızın dergisine isim KOYALIM dedi. Oylamaya sunulan isimler arasından "Kura Aras Kültür Dergisi" ismi oylama yapılarak oy çokluğuyla kabul edildi. Kültür, Turizm, Sanat ve Spor Konseyi Başkanı Cahit Koca Prof dr. Oktay Benli den dergi ile ilgili bir komisyon oluşturulması konusunda rica da bulundu.

 

# # # Toplantıya Yönetim Kurulunun ve Konsey Başkanlarının Çoğunluğu Katıldı

Toplantıya Vakıf Başkanı Turan Çelik, Başkan Vekili Yılmaz Ulubeyi, Başkan Yardımcısı Cihangir Güngör, Başkan Yardımcısı Ali Asan, Eğitim Komisyon Başkanı Bahattin Durmuş,  Basın ve Halkla İlişkiler Komisyon Başkanı Erhan Yıldırım, Kültür, Sanat ve Spor Konseyi Başkanı Cahit Koca 

Prof Dr Oktay Belli, Yönetim Kurulu Üyelerinden Nuri Vatan, Gülin Alkan, Cahit Uğurlu, Av. Erkan Karagöz Selahattin Korkmaz, Ahmet Kara, Erkan Koçali, Mehmet Ali Karadağ, Yener Kazak, Celal Uygur, Feridun Miral, Cihangir Koçulu, Başkan Yardımcısı Mustafa Küpeli Halk Müzik Sanatçısı Metin Güngör bazı İşadamları ve hemşerilerimiz katıldı.

 

Gürbüz Küpeli / İstanbul / Siyasal Birikim  

 

 

KARS DEVRİMCİ 78'LİLER DERNEĞİ TALAT TEMEL'İ ANDI

 

Kars 78 liler Derneği 20 kişilik üyeleri ile birlikte öldürülüşünün 32. Yılında, Merkez Çağlayan köyüne giderek Talat temelin Mezarı başında anma töreni yaptılar devrimci. Mezara kırmızı gül bıraktıktan sonra 78 liler adına Talat temeli anlatan ve onun anılarını yaşatacak konuşma yapıldı ve aynı zamanda Uğur Mumcu, 24 kararlarınada değinidi ocak.

Melikşah Yeke / Kars

Köylüleri'nin Anlatımıyla Talat Temel

Nebi & Cihan oğlu 02.06.194 yılında Kars Merkez Çağlayan köyünde

Ilk oklu kendi köyünde tamalayan TelatTemel, Köyümüzün yetiştirdiği çok büyük değerlerden birisidir.Talat Temel yaşamış olsaydı, Çağlayan köyü, bu gün ihtiyaç duyduğu, barışı, sevgiyi, Birlik ve Beraberliği daha iyi sğlayaçaktı, çükü Telat Temelin İdolü Sevgi, Barış ve İnsan Hakları, Demokresi , ve buna bağlı özgürlükçü yanı ve düşünceleri büyük katkı sağlayaçaktı.

 Talat, Temel kimdir:

24/1/1978 günü Erzurum ve Iğdır'dan Kars'a gelen faşistler Eğitim Enstitüsü'nde toplanarak şehre doğru yürüyüşe geçtiler. Devrimcilerin hakim oldukları Sanat Meslek Lisesi'ne giden faşistler okul, vali tarafından bilinçli olarak bir gün önceden kapatılmış olduðundan, kimseyi bulamadıklarından, TOB-DER şubesine doğru yürümeye başladılar. Orduevinin önüne kadar gelen faşistler, burada karşılarında devrimcileri ve halkı buldular. Geriye püskürtülen faşistler, polis Arabasını siper alarak halka ve devrimcilere ateş açtılar. Faşistlerin saldırısının yanı sıra polis ve jandarma birlikleri de halkin ve devrimcilerin üzerine saldirdilar. Komiser Ali Can, arkadaşımız Murat Karabağ'ı ciğerinden TABANCAYLA yaraladı.

Ülkü-Bir'e giden faşistler, okuldan çıkarak arkadaşları ile evine dönen Atatürk ortaokulu öğretmeni Talât Temel'e Ülkü-Bir'in önünde saldırarak, bıçakla yaraladılar. Talât Temel kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

Talât Temel'in Cenazesi TOB-DER'in önüne getirilerek Konuşmalar yapıldı. Ertesi gün de cenaze kalabalık bir devrimci grubu tarafından Memleketi olan Çağlayan Köyü'ne götürülerek tören yapıldı.



Serhat Kalkınma Ajansı 4. OlağBir Toplantısı Benğdır'da Yapıldı

Toplantıya Vali Saim Saffet Karahisarlı, Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Kars Valisi Ahmet Kara'nın yanı sıra Iğdır, Kars Belediye Başkanı Nevzat BOZKUŞ, Ardahan Valisi Mustafa TEKMEN Belediye Başkanı Faruk KÖKSOY ve Diğer Belediye Başkanları, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serhat Ajansı Genel Sekreteri ve ayrıca Kars ve Ardahan İllerinin İl Genel Meclis Başkanları katılmıştır.  

Yapılan toplantıda;  Ajans Genel Sekreterine yapılacak işler ile ilgili olarak yetki verilmesinin yanı sıra Serhat Kalkınma Ajansında çalışacak olan uzman ve destek personelin maaşı tespit edilmiş olup, alınacak kişisel için Ilana çıkılmasına karar verilmiştir.

Bir sonraki toplantının da Ardahan ilinde yapılması kararlaştırıldıktan sonra Serhat Kalkınma Ajansı 4. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı sona erdi.

 

 

IĞDIR'DA MEYVE SUYU FABRİKASI AÇILIYOR

Iğdır'da Açılacak olan meyve suyu fabrikasının kentteki İşsizlik sanırlar büyük ölçüde çare olacağı belirtildi.

Iğdırlı iş adamı Salih Aras tarafından 50 dönümlük arazi üzerinde yapılan meyve suyu fabrikasının ilk etapta 300 kişiyi istihdam edeceği dile getirildi.

 

Konuyla ilgili bilgiler veren iş adamı Salih Aras, fabrikanın açılması için çalışmaları hızlandırdıklarını ifade etti. Çiftçilerin yetiştirdikleri meyve ve sebze gibi mahsullerin, kurulan fabrikada işleneceğini söyleyen Aras, makineleri montajlamaya başladıklarını belirtti.

 

Fabrikanın önümüzdeki aylarca üretime başlayacağını anlatan Aras

 

 

"12 dönüm kapalı sahası bulunan fabrika, tam kapasite ile üretime geçtiğinde günlük 300 bin ton meyve işleyecek. Bu proje tamamlandığında bin kişinin istihdamı sağlanacak. Bu da Iğdır da İşsizlik oranını düşürecek. Yurt dışından getirdiğimiz proje Kapsamında kurmayı planladığımız fabrikamızda Elma, Şeftali, kayısı, Vişne, Kiraz, havuç gibi ürünleri işleyeceğiz. Bunların yeterli düzeye çıkarılması için çiftçilerimizle diyalog kurarak, üretim artışı sağlayacağız. Bölgenin en büyük üretim fabrikası olarak yaptığımız bu 50 milyon dolara mal olacak tesis. kapasitesini artırarak Aşama Aşama iş yapacağız "

 

 dedi.

 



 Editör :  Yönetim

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 17 Puan Verildi
 Kaynak :  Doğu Kültür Gazetesi

 Kategori  BÖLGE HABERLER

 
 
 

 

 Duyuru
 Köşe Yazıları

Yusuf SİT

Yusuf SİT ¬
KÜRT SORUNUNDA KAOSUN BİTİRİLMESİ (2)…

Turgay Uğurlu

Turgay Uğurlu ¬
AKILLI DOSTUNUZ OLSUN

Erbakan Tağ

Erbakan Tağ ¬
NEDEN BOYKOT?

Remzi Coşkun

Remzi Coşkun ¬
Demokratik Özerklik
 
 
ARDAHAN’A 5 TRİLYONLUK MÜLK KAZANDIRDILAR: ARDAHAN’A 5 TRİLYONLUK MÜLK KAZANDIRDILAR:
Merkezi Esenyurt’ta bulunan İstanbul Ardahan Derneği (Ardahan Kültür Evi) tarihi bir başarıya imza atarak Ardahan’a içinde Ardahan il-ilçe derneklerinin yer alacağı 5 katlı bir mülk kazandırdı. ...

YÜZYIL SONRA GELEN BU FIRSAT KAÇMAMALI
İSTANBUL BÜFECİLER ODASINDAN HARİKA BİR İFTAR: İSTANBUL BÜFECİLER ODASINDAN HARİKA BİR İFTAR:
İstanbul Deniz Kara Büfeciler Esnaf Odası 3 Eylül C.tesi akşamı Beyoğlu Öğretmenler Odasında iftar yemeği verdi. 300-400 kişilik salonun tümüyle dolduğu hatta taştığı salonda yüzyıllar öncesinden gelen Ahilik (1) geleneğinin burada halen yaşadığına tanıklık ettik. ...

İYGAD’DA YENİ DÖNEM
ARDAHAN’A 5 TRİLYONLUK MÜLK KAZANDIRDILAR:
2.ERGENEKON DAVASI
BÖLGEDEN KISA KISA...
AĞIT
Erdoğan Konuştu, "Hani Zılgıt?"
AĞRI DAĞI İÇİN ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR!
AKP, gerçekleri saptırma ustası!
ERDOĞAN DİYARBAKIRDAYDI
 
 Takvim

Eylül 2010

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 1
 Bugün : 94
 Dün : 165
 Toplam : 53130
 Ip No : 38.107.191.81
     

 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Reklam Alanı

 Bölge Reklamları



 
 Reklam



 

 






BÖLGE HABERLER | GENEL-GÜNCEL | BÖLGE YAZARLAR | SİVİL TOPLUM-DERNEKLER | MEDYADAN SEÇME YAZILAR | BÖLGE KÜLTÜR SANAT | ARAŞTIRMA ve YORUM | EKONOMİ | BÖLGE İŞ VE SİYASET DÜNYASI | BÖLGE TARİH | DİN KÖŞESİ | DÜNYA | SAĞLIK KÖŞESİ | BİLİM TEKNİK | ULAŞIM-İRTİBAT-KÜNYE | Gizlilik Politikası


 

 İsmailOKCU  © Copyright - 2007-  Doğu Kültür Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır.