Ağrı'da Şeker Pancarı Alımları Başladı

AĞRI'DA ŞEKER PANCARI ALIMLARI BAŞLADI - Ağrı Şeker Fabrikası'nda 30. Dönem Pancar Alım Kampanyası başladı.
Bu haber 2013-10-01 15:59:03 eklenmiş ve 372 kez görüntülenmiştir.

Ağrı Şeker Fabrikası, düzenlenen törenle şeker pancarı alımlarına başladı.

Fabrika önünde düzenlenen "30. Pancar Alım Kampanyası" töreninde konuşan Vali Mehmet Tekinarslan, Ağrı Şeker Fabrikası'nın, diğer birçok fabrikadan daha modern ve daha donanımlı olduğunu belirterek, fabrikanın özelleştirilme ve kapatılma ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Tekinarslan, fabrikanın kapatılmaması ve üretime devam etmesi için her şeyden önce yeterli hammaddeye ihtiyaç olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Fabrikamız, pek çok şeker fabrikasından daha modern ve daha donanımlı bir fabrika. Ürettim potansiyeli yüksek fakat bu üretimin aksaksız sürmesi için öncelikle ham maddeye gereksinim var. Fabrikamız, Ağrı'da üretilen şekerin 15 katını kullanabilecek kapasitede fakat ilimizde üretecek pancar yok. Pancarı çevre illerden getirtiyoruz. Yani taşımalı suyla değirmeni döndürmeye çalışıyoruz. Fabrikamız, özelleşme aşamasında. Fabrikanın üretime devam etmesi için el birliğiyle birtakım sorunların üstesinden gelmemiz lazım. Şeker, pamuk, buğday bu ürünler, en az petrol kadar yer yüzünde yaşayan hepimiz için önemli ürünlerdir. Şeker bu anlamda önemli bir temel besin kaynağımızdır. Bizim de ülke olarak, il olarak şeker pancarının üretimine destek olmaya gayret etmemiz lazım. Bugün burada 30. kampanya başlıyor. Bu kampanyanın iyi ve Bereketli bir kampanya olmasını ve kazasız belasız bir şekilde işçilerimizin emeklerinin değer bulmasını temenni ediyorum."

Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir ise şeker fabrikasının kapatılmasına karşı olduklarını belirterek, Ağrı Şeker Fabrikası'nın üretime devam etmesinin, Ağrılı çiftçiler için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Ağrı'nın tek sanayi kuruluşu olan şeker fabrikasının kapatılmaması gerektiğini söyleyen Aydemir, "Tek talebimiz yoncaya ve diğer tarım ürünlerine verilen desteğin şeker pancarına da verilmesidir. Eğer bu fabrika kapanırsa benim çiftçim fabrikanın kapanmasına sebep olan veya kapanmasını engellemeyenleri vicdanlarına mahkum edecektir" dedi.

Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun da Ağrı Şeker Fabrikası'nda, 2012 yılında 76 bin ton pancar işlediklerini ifade ederek, bu pancardan 10 bin 775 ton kristal şeker, 2 bin 414 ton melas ve 25 bin 340 ton da yaş küspe ürettiklerini belirtti.

Tören, konuşmaların ardından kurban kesimi ve pancar alımları ile sona erdi. - Ağrı

ETİKETLER : Ağrı'da Şeker Pancarı Alımları Başladı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA