B.Vanspor Puansız Döndü

B.VANSPOR PUANSIZ DÖNDÜ - Spor Toto 3. Lig 3. Grup da 5. Hafta maçları geride kaldı. Deplasmanda Gölcükspor karşısında galip gelen İstanbul AŞ, liderliğini sürdürürken, B.Vanspor'u, mağlup eden Anadolu Üsküdar ise 2. Sıraya yerleşti. 18 Takımlı grup da mağlubiyet yüzü görmeyen 2 takım kaldı. Lider İstanbulspor ve Menemen Belediyespor takımları. .
Bu haber 2013-10-01 08:59:02 eklenmiş ve 462 kez görüntülenmiştir.

Haber-yorum Salih Deniz

Ligde ve Kupada namağlup yoluna devam eden B.Vanspor, ligin 5. Haftasında, Anadolu Üsküdarspor'a 3-0 mağlup olmasıyla, hem 5 sıra geriledi hemde ilk mağlubiyetini almış oldu. Grup da ilk beş hafta geride kaldı. Puanların bir birine yakın olması kazanan takımın birkaç sıra yukarıya, kaybeden takımın ise birkaç sıra aşağıya inmesine vesile oluyor. B.Vanspor, aldığı bir mağlubiyetle 5 sıra birden aşağı indi. Anadolu Üsküdar deplasmanında alınan bu mağlubiyet kimseyi umutsuz etmesin. Hep yeneceksin diye bir kaide yok. İyi gününde puan alabiliyorsan, kötü gününde de puan kaybedebilirsin. Acaba B.Vanspor kötü günündemiydi? Yoksa Manisaspor karşısında alınan galibiyetin rehavetimi vardı?

Ligde 5, Ziraat Türkiye Kupasında ise 2 karşılaşmaya çıkan B.Vanspor'un verdiği mücadelelere baktığımızda, Ziraat Türkiye Kupasında verilen kazanma mücadelesi daha ağır basıyor. Manisaspor karşısında izlediğimiz B.Vanspor için şunu söylemiştik. Eğer B.Vanspor, bu baskılı oyunu, bu mücadeleyi ve bu kazanma arzusunu ligede yansıtırsa kesinlikle şampiyon olur. Ama baktığımızda PTT 1. Lig takımı Manisaspor'u kupadan eden B.Vanspor, ligde farklı mağlup oluyor. Tabi bunu nedenleri araştırılmalıdır. Manisaspor ve Anadalu Üsküdar maç kadrolarına baktığımızda 2 farklı kadro görüyoruz. Beni merak ettiğim, Manisaspor karşısında verdiği mükkemel mücadeleyle turu atlayan kadro, neden Anadolu Üsküdar maçına çıkarılmadığı. Bence, Manisaspor maçı kadrosuyla Anadolu Üsküdar deplasmanında kesinlikle eli boş dönmezdi. Çünkü o kadro mükkemel bir güven kazanmıştı. Hızı kesilmemeliydi. O kadro bu hızla belkide gidişatın daha güzel gitmesine vesile olurdu. Tabi ki bu bizlerin düşüncesi, iyisini teknik kadro bilir. Alınan bu mağlubiyet kimseyi umutsuz etmesin. Eminim ki takımımız bunu en güzel şekilde telafi edecektir.

Bölgesel Amatör LİgBölgesel Amatör Lig de 2. Hafta maçları geride kaldı. Ligin ilk haftasına 3 puanla merhaba diyen, İpekyoluspor, ligin 2. Haftasını ise puansız kapattı. Ligin 2. Hafta maçında deplasmanda, Mardin Girmeli Belediyespor'a konuk olan İpekyoluspor, maçı 2-0 kaybederek Van'a döndü. Girmeli Belediyespor ilk galibiyetini bu karşılaşmada alıyorsa, İpekyoluspor bundan büyük ders çıkarması lazım. Ligin ilk haftasında 4 golle mağlup olan bir takıma 2-0 mağlup oluyorsan oturup düşünmen lazım. İpekyoluspor, bana göre önce yol haritasını belirlemelidir. Hedef şampiyonluksa eğer, disiplini elden bırakmayacak, rehavete kapılmayacaksın. Yok, hedef şampiyonluk değil, gittiği yere kadar diyorsan o zaman olacağı bu olur. Şimdi birileri bu yazıyı okuyunca, şunu söyleyecek. Henüz ligin 2. Haftası, bu eleştiriler ne diye. Ben şunu söylüyorum, yolun başında, yolun çizgisini eğri biri çizersen, yolun sonunu bulman zor olur. Bir mahalli takım belki kendi imkânlarıyla zor şartlar da lige mücadele edecek. Yönetim zorlu bir sürecin için ister istemez maddi sıkıntılar yaşayacak. Biz diyoruz ki verilen emeğe yazık olmasın. O açıdan burada en büyük görev, Teknik kadro ve futbolculara düşer. Maddem ki o forma sana layık görülmüş, o zaman canla başla mücadele edeceksin. Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Bakın Girmeli Belediyespor takım kadrosu, İpekyoluspor takım kadrosundan iyi değildir. Basit ve bireysel hatalar, verilen baskısız mücadele, sahaya yansıtılamayan kazanma arzusu maçın kaybına vesile olmuştur. Dileriz takım kendini bulur. Yazıktır. Kimse yenilmez değil. Mademki yenileceksin, yenilecek takıma yenil. Kendinde güçsüz takımlara yenilirsen, yolun yarısında hevesin kırılır. O zaman yolu zor tamamlarsın. Takım bu mağlubiyeten ders çıkarmalı ve tedbirini almalıdır.

Van Bölge Gazetesi- Salih Deniz

ETİKETLER : B.Vanspor Puansız Döndü
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA