Küçük Ağrı Dağı Tırmanışı Başarıyla Gerçekleştirildi

KÜÇÜK AĞRI DAĞI TIRMANIŞI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ - Iğdır'ın Aralık İlçesi Kaymakamlığı tarafından organize edilen 'Bir Zirve Dört Ülke' adlı program kapsamında Türkiye'nin en büyük 6.Dağı olan yurt içi katılan 65 dağcı katılımı ile 30 yıl aradan sonra Küçük Ağrı Dağı zirve tırmanışı yapıldı.
Bu haber 2013-09-29 16:59:02 eklenmiş ve 445 kez görüntülenmiştir.

Iğdır'ın Aralık İlçesi Kaymakamlığı tarafından organize edilen 'Bir Zirve Dört Ülke' adlı program kapsamında Türkiye'nin en büyük 6. Dağı olan yurt içi katılan 65 dağcı katılımı ile 30 yıl aradan sonra Küçük Ağrı Dağı zirve tırmanışı yapıldı.

Zirve yapan ekipten İzmir'den katılan Zirve Dağcılık Genel Başaknı Ohan Uzun, ekipleri birlikte bu etkinliğe geldiklerini, Aralık Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve federasyonca tertiplenen bir program olduğunu belirtti.

Küçük Ağrı Dağı'nın yaklaşık 30 yıldır güvenlik nedeniyle tırmanmaya kapalı bir dağ olduğunun ifade eden Uzun, "Biz de hep hasreti ile bekliyorduk bu günleri. Aralık kaymakamlığımız desteği ve buradaki birçok arkadaşımızın yoğun çalışması ile zirve yoluna koyulduk. Bazı arkadaşlarımız dönmek zorunda kaldı çünkü zorlu bir rota. Ama büyük bir mutluluk duyuyoruz şu anda zirvedeyiz. Tabi faaliyet bitmedi. İnişi bekliyoruz inşallah kazasız belasız ineriz. Bundan sonra eğer açık kalırsa dağ her yıl ekiplerimizle burada olmayı tercih ederiz. Teknik rota sayılacak kadar keyifli bir rota. Büyük Ağrı'dan daha güzel bir rotası olduğunu gördük. Yine geleceğiz İnşallah." dedi.

Kayseri'den katılan Dağcı Elif Can ise bir taraftan Türkiye öte taraflardan Azerbaycan, Ermenistan ve İran doğal manzarasına bayıldığını, kendisini çok şanlı hissettiğini çünkü uzun zamandan beri bu dağa tırmalınamadığını anımsattı. Tırmanışın çok kolay olmadığını ifade eden Can, "İsmi Küçük Ağrı Dağı; ama tırmanışı çok çetindi. Sabah 05.30'da çıktı öğlen saat 01.00'da ancak tırmana bildik zirveye zorluydu ama değdi." diye konuştu.

Öte yandan Aralık İlçesi Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, 'Bir Zirve Dört Ülke' adlı program kapsamında Küçük Ağrı Dağı tırmanışına katılan dağcılara teşekkür etti.

ETİKETLER : Küçük Ağrı Dağı Tırmanışı Başarıyla Gerçekleştirildi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA