İşadamı Doğup Büyüdüğü Köye Yaptırdığı Okulu Törenle Hizmete Açtı

İŞADAMI DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ KÖYE YAPTIRDIĞI OKULU TÖRENLE HİZMETE AÇTI - Aras Marmara Eğitim Vakfı (AREV) Kurucular Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı doğup büyüdüğü Erzurum'un Horasan ilçesi Yeşilyurt köyüne yaptırdığı Vehbi Orakçı İlk ve Orta Okulu'nu düzenlenen törenle hizmete açtı.
Bu haber 2013-09-28 18:59:03 eklenmiş ve 487 kez görüntülenmiştir.

Aras Marmara Eğitim Vakfı (AREV) Kurucular Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı doğup büyüdüğü Erzurum'un Horasan ilçesi Yeşilyurt köyüne yaptırdığı Vehbi Orakçı İlk ve Orta Okulu'nu düzenlenen törenle hizmete açtı.

AREV Kurucular Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı, dönemin Horasan Kaymakamı Muammer Güler'in kendilerini yatılı okula kazandırdığını ve okuduklarını belirtti. Orakçı, "Burası mutluluk verici huzur verici, benim dönemimdeki okul hala mevcut ama maalesef kapıları camları kırık olan tezekle ısınılan çok kısır kullanışları olan bir okuldu. Bu okulumuzun dediğimiz gibi yanına kaloriferli her türlü konforu barındıran bir eğitim yuvası kazandırdık en önemlisi mutluyuz 30 yıl önce sayın bakanımızın burada kaymakamlık yapması ve bizi buradan alıp şehre okula yazdırması ve bizim orada yatılı okumamızı sağlaması ondan sonra okuyup mühendis iş adamı olmamızdan sonra İstanbul'daki belediye başkanımız döneminde yaptığımız okullar öğretmen lisesi ve de en sonunda kendi okullarımız bu okulu yapmamız tabi bize gurur verdi." dedi.

"TEMENNİMİZ ÇOCUKLARI ÜLKEMİZE KAZANDIRMAKTIR"

"Okulun Horasan tarihinde ilk olması sebebiyle bize ayrı bir mutluluk vermiştir." diyen Orakçı okulların devamının geleceğini söyledi. Orakçı şunları kaydetti: "Bundan birçok işadamının feyz alacağının düşünüyorum ve de daha büyüğünü yapacaktır, bu bir yarıştır. Temennimiz bu çocuklarımızı ülkemize kazandırmaktır. Annem hastalandı ve doktora gidememişti. 2 ay kaldı maalesef cenazesi geldi. Bunun kader değil bir ihmalin sebebi olduğunu fark ettim. Şimdi ambulans helikopter gidiyor ve kurtarıyor. Çalışan yönetim devreye girdiğinde çalışabiliyor. Allah ülkenin varlığını ve birliğini bozmasın."

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ise AREV Başkanı Vehbi Orakçı'nın hayatının örnek olduğunu ifade etti. Altıparmak, "Sayın Bakanımız Muammer Güler bir cevheri keşfetti. Vehbi Bey de kendi cevherinin ortaya koydu. 100 kilometre bir mesafede kendi gibi cevherlerin ortaya çıkması için kendi gibi çocukların eğitimi için bu okul önem arz ediyor. Dileğimiz bütün hayırseverlerin yatırım yapması." diye konuştu.

Açılış töreni davetlilere ve köy sakinlerine verilen yemek ile sona erdi.

ETİKETLER : İşadamı Doğup Büyüdüğü Köye Yaptırdığı Okulu Törenle Hizmete Açtı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA