Yatırımcılara 'Tkdk'yı Değerlendirin' Çağrısı

YATIRIMCILARA 'TKDK'YI DEĞERLENDİRİN' ÇAĞRISI - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, kırsal destekleme için Türkiye geneli yaklaşık bin 500 başvuru olduğunu hatırlatarak, iş adamlarına vakit geçmeden başvurmaları çağrısında bulundu.
Bu haber 2013-09-28 14:59:01 eklenmiş ve 466 kez görüntülenmiştir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, kırsal destekleme için Türkiye geneli yaklaşık bin 500 başvuru olduğunu hatırlatarak, iş adamlarına vakit geçmeden başvurmaları çağrısında bulundu.

TKDK Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Kafkas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) üyeleriyle, 'Kars'taki Tarım ve Hayvancılık Sektöründe TKDK'nın Önemi' konulu seminerde bir araya geldi. Bozkurt, burada yatırım yapmayı düşünen iş adamlarına seslendi ve "İş işten geçmeden başvurularınızı yapın. Yaklaşık Türkiye geneli bin 500 proje başvurusu oldu. Bu gittikçe artacak. Böylelikle takdir edersiniz ki pastada daralma olacak." dedi.

KARSİAD toplantı salonunda yapılan bilgilendirmeye TKDK Kars İl Koordinatörü Bozkurt ve işadamları katıldı. Toplantının başlangıcında dernek üyelerine kısa bir konuşma yapan KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci, İl Koordinatörüne verdiği destekten dolayı dernek adına teşekkür etti.

Başkan Dereci, "TKDK, Kars'ın gelişimi için bir fırsattır. ve bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirmek gerekmektedir. TKDK gerek projelere verdiği hibe oranlarının yüksekliği, gerek personel ve kurum yapısı bakımından Kars'ın kalkınmasına çok ciddi katkı sunmaktadır." ifadelerine yer verdi.

TKDK Koordinatörü Bozkurt ise kurumlarının Avrupa Birliği IPARD programı kapsamında finanse edildiğini, bunun da kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunduğunu söyledi. Bozkurt, et sektörü, süt sektör, arıcılık, balıkçılık, meyve sektörü turizm yapan sektörlere desteklerinin olduğunu hatırlattı. Bunun da projelendirilerek yapılacağına vurguda bulunan Bozkurt, yüzde 65'e varan hibe desteklerinin ve sektörüne göre 3 milyon TL'ye kadar desteklerinin söz konusu olduğunu açıkladı.

TKDK'YA TÜRKİYE GENELİNDE BİN 500 PROJE

Şimdiye kadar 6 projeyi desteklediklerini ifade eden Bozkurt, "Şu an devam eden projelerle toplam 10 projeye ulaşmış durumdayız. Yalnız uyarmam gereken bir şey var ki o da şudur. İş işten geçmeden başvurularınızı yapın. Yaklaşık Türkiye geneli bin 500 proje başvurusu oldu. Bu gittikçe artacak. Böylelikle takdir edersiniz ki pastada daralma olacak. Düşünen ve planlayanlara önerim acele edin olacaktır." ifadelerine yer verdi.

Toplantıda işadamlarının birebir sorularına da cevap veren Bozkurt, toplantı ile birlikte iş adamlarının ve kendilerinin amaçlarına ulaştığını kaydetti.

TKDK personelinin ne kadar iyi niyetli, özverili olduğunu bu toplantıda bir kez daha görmüş olduklarını dile getiren Başkan Dereci, katılımlarından dolayı işadamlarına ve İl Koordinatörü Bozkurt'a teşekkür etti.

ETİKETLER : Yatırımcılara 'Tkdk'yı Değerlendirin' Çağrısı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA