Eski Kadın Başkanlar Buluştu

ESKİ KADIN BAŞKANLAR BULUŞTU - Türkiye'de 83 yılda seçilmiş toplam 79 kadın belediye başkanından hayatta ve sağlıklı olan 37'si İzmir'in Foça İlçesi'nde biraraya geldi.
Bu haber 2013-09-28 12:59:02 eklenmiş ve 544 kez görüntülenmiştir.

Türkiye'de 83 yılda seçilmiş toplam 79 kadın belediye başkanından hayatta ve sağlıklı olan 37'si İzmir'in Foça İlçesi'nde biraraya geldi. CHP'nin tarihinde İzmir'de seçilmiş tek kadın belediye başkanı olan, Seyrek Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimleri Menemen Belediye Başkan aday adayı Nurgül Uçar'ın çabalarıyla buluşan başkanlar aday belirleme ve seçim sürecinde kadına değer ve önem vermeleri konusunda tüm siyasi partilere mesaj gönderdi.

Aralarında Demet Akbağ'ın başrolünü oynadığı 'Hükümet kadın' isimli filmde hikayesinin anlatıldığı Zekiye Ekmen'in, 1971 yılında yaşı büyütülerek Batman'ın Gercüş İlçesi Belediye Başkanı seçilen yeğeni Ayhan Ekmen'in de yer aldığı kadın başkanlar, Foça Leon Otel'de tanıştıktan sonra tekne turuna çıktı. Diyarbakır, Mardin, Van, İstanbul, Kırklareli, İzmir, Aydın, Uşak, Karaman, Konya, Manisa'dan gelen eski kadın başkanlar sürede kaynaştı. Gazeteciler Meliha Okur, Jale Özgentürk ve Gül Kireklo da gruba eşlik etti.

Eski kadın başkanlar adına konuşan İzmir Menemen'e bağlı kapanan Seyrek Beldesi eski Belediye Başkanı ve CHP'den Menemen Belediye Başkan aday adayı Nurgül Uçar, 83 yılda seçilen 30 bin belediye başkanından sadece 79'un kadın olduğuna dikkat çekti. Uçar, 'Türkiye'nin 43 ili, ilçe ve beldeleri kadın belediye başkanlarıyla tanışmamış. İzmir gibi bir ilin tarihinde bile, CHP'den seçilmiş benden başka kadın başkan yok. Ankara'da hiç yok. Demokrasinin ülkemizde ortaya koyduğu tablo bu. Kadının gerçekten adı yok. Ama bunu var etmeliyiz. Öyleyse var olanları biraraya getirerek bu konuya dikkat çekmemiz gerek diye düşündüm. Fikrimi kendilerine açtım. Foça buluşması böyle doğduö dedi. Eski kadın başkanları, yerel seçimde kadın aday göstermeyen partilere oy vermeme konusunda da anlaştı.

ETİKETLER : Eski Kadın Başkanlar Buluştu
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA