Bombalı Saldırı Sanığına 8 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet

BOMBALI SALDIRI SANIĞINA 8 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET - Tunceli'de 6'sı asker 7 kişinin bombalı saldırı sonucu şehit edilmesine ilişkin davada bir sanığa 8 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Bu haber 2013-09-28 10:59:06 eklenmiş ve 367 kez görüntülenmiştir.

Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık ticari taksi şoförü Cengiz Omurca ile tutuksuz sanıklar U. Ö. ile S. Ö. ve sanık avukatları katıldı. Duruşmada taksi şoförleri T.P. ile C.Y. tanık olarak dinlendi.

Tanık T.P. ifadesinde, sanık ile aynı durakta taksicilik yaptıklarını, olay günü Omurca'nın aracını tamir etmek için Elazığ'a gideceğini söylediğini belirtti. Olayın ardından Omurca'ya görmediğini ancak telefonla görüştüğünü anlatan T.P. sanığın kendisine Elazığ'da olduğunu ifade ettiğini aktardı. T.P. olayı görmediğini kaydetti. Diğer tanık da benzer ifadeler verdi.

Tanık ifadelerinin ardından Mahkeme Başkanı Vedat Koç, tarafların esasa ilişkin taleplerini dinledi. Cumhuriyet Savcısı, 26 Temmuz'da yaptığı esasa ilişkin mütalaasını yineledi. Sanıklar U. Ö. ile S. Ö.'ün avukatı Barış Yıldırım, müvekkillerine isnat edilen suçlamaları kabul etmediklerini, beraat istediklerini belirtti.

Sanık Cengiz Omurca'nın avukatı Hüseyin Yılmaz da müvekkilinin taksici olarak görev yaptığını, bombalı saldırıyı düzenleyen firari şüpheli PKK'lı teröristler Atilla ve Hüseyin Tutuman isimli kişileri müşteri olarak aracına aldığını anlattı. Sanık Cengiz Omurca da "Arabama iki yolcu aldığım için başıma gelmeyen kalmadı. Takdiri mahkemeye bırakıyorum." dedi.

Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti araştırılması gereken başka bir hususun kalmadığına kanaat getirerek kararı açıkladı. Mahkeme heyeti, sanık Cengiz Omurca'nın devletin birliğini ve bütünlüğüne yönelik bir terör eylemine katıldığı için bir kez, olayda şehit olan 6 asker için 6 kez, olayda hayatını kaybeden Tuncelili vatandaş Fadime Acar'ın öldürülmesine ilişkin bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Sanık, bombalarla ilgili olarak tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak suçundan ise 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemeye heyeti tutuksuz sanıklar U. Ö. ile S. Ö.'nün beraatına karar verdi.

Tunceli'de 24 Eylül 2012'de PKK terör örgütü üyesi teröristlerce yola döşenen bombanın patlatılmasıyla, askeri personel taşıyan sivil bir minibüs ile güvenliği sağlayan zırhlı araç alev almış, 6'sı asker, biri yolda yürüyüş yapan kadın olmak üzere 7 kişi yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, olaydan sonra kaçan iki teröristin dosyası ayrılmıştı.

ETİKETLER : Bombalı Saldırı Sanığına 8 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA