Öğretmenlerin Darp Edilmesi, Sessiz Yürüyüşle Protesto Edildi

ÖĞRETMENLERİN DARP EDİLMESİ, SESSİZ YÜRÜYÜŞLE PROTESTO EDİLDİ - Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nde okul bahçesinden zorla bir öğrencinin alınıp götürülmek istenmesini engelleyen öğretmenler Mutlu Buğday ile Habib Yıldız'ın, ilçede bar işleten Fethi Akbulut ile yanındaki kişiler tarafından darp edilmesi bugün...
Bu haber 2013-09-27 15:59:01 eklenmiş ve 458 kez görüntülenmiştir.

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nde okul bahçesinden zorla bir öğrencinin alınıp götürülmek istenmesini engelleyen öğretmenler Mutlu Buğday ile Habib Yıldız'ın, ilçede bar işleten Fethi Akbulut ile yanındaki kişiler tarafından darp edilmesi bugün ilçede görev yapan öğretmenler tarafından yürüyüşle protesto edildi.

Karakoçan İlçesi Cengiz Topel Ortaokulu'nda dün iddiaya göre, bir genç okul bahçesine girerek teneffüste bulunan bir öğrenciyi zorla okul dışında bekleyen ve oğluyla kavga ettiği ileri sürülen ilçede bar işletmeciliği yapan Fethi Akbulut'un yanına götürmek istedi. Durumu gören fen bilgisi öğretmeni Mutlu Buğday, öğrencisini zorla götürmek isteyen kişinin elinden öğrencisini alıp, bu kişiyi de kolundan tutup okul dışına götürdü.

Bu sırada okul dışında bekleyen Fethi Akbulut., okul bahçesine girerek, öğretmen Buğday'a saldırıp dövdü. İddiaya göre öğretmeni Buğday'ı tehdit eden Akbulut, Benim emrimden bir sürü tinerci, esrarcı genç var. Hepsi benim bir emrime bakar, hepsinin de bana borcu var. Ben istersem seni burada yaşatmam, polis bile seni koruyamaz diye tehdit etti.

Bu sırada okulun rehber öğretmeni Habib Yıldız'da devreye girerek, saldırgan Fethi Akbulut'u okul dışına çıkarmaya çalıştı. Fethi Akbulut, bunun üzerine okul dışında bekleyen kendi çevresindeki gençleri de okul içine çağırarak öğretmenler Fethi Akbulut ve Habib Yıldız'ı birlikte darp ettiler. Saldırı çağırılan polis tarafından güçlükle önlenirken, öğretmenler hastaneden 10'ar gün iş göremezi raporu alarak kendilerine darp eden Fethi Akbulut ve yanındaki kişilerden şikayetçi oldu.

ÖĞRETMENLER PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Karakoçan'da bir bar işletmecisi ve çevresindeki kişilerin okul bahçesine girip öğretmenler Fethi Akbulut ile Habib Yıldız'ı dahp etmeleri bugün yürüyüşle protesto edildi. Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen'in ortakalaşa düzenlediği protestoya ilçede görev yapan yaklaşık 200 öğretmen katıldı. Öğretmenler olayın yaşandığı Cengiz Topel Ortaokulu önünden Hükümet Konağı önüne kadar sessiz yürüyerek saldırıyı protesto etti.

Hükümetk Konağı önünde üç sendika adına yapılan ortak açıklamada, saldırı kınandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi

Öğrencisini eğitmekten başka amacı olmayan değerli öğretmenlerimizin, bu tür çirkin ve menfur saldırılara uğramasını nefretle kınıyoruz. Bu olayın bu noktaya gelmesinde Karakoçan Emniyet Müdürlüğü'nün de ihmali olduğuna inanıyoruz. Geçen yıllarda da öğretmen arkadaşlarımıza yapılan saldırı sonucunda herhangi bir cezai müeyyide uygulanmadığından, saldırganlar bundan cesaret almış dün yapılan saldırıyı da geçekleştirmişlerdir. Eğitim çalışanları olarak maruz kaldığımız bu değersizleştirme ve itibarsızlaştırma anlayışı karşısında sessiz kalmayacağız. Milli Eğitim Bakanlarının öğretmenleri hedef alan rencide edici açıklamaları ve ALO 147 yapılan her şikayetin işleme konulması bu saldırıların temel dayanağıdır. Bu uygulamaların sonucunda öğrencisini öz evladından farklı görmeyen fedakar öğretmenlerimiz maalesef öğrenci ve velilerimizin potansiyel düşmanı haline getirilmiştir. Artık yeter diyoruz. Çıkarılan yönetmelikler okullarda ki disiplini alt, üst etmiş. Öğretmen ders işleyemez duruma gelmiş. Öğrenciyi uyarmak bile şiddet kabul edilmiştir. Öğretmeni itibarsızlaştıran bu eğitim sitemi bir an önce değiştirilmeli ve öğretmene gereken değer verilmeli. Milli Eğitim Bakanlığı kendi öğretmenine güvenmelidir.

Açıklamada, öğretmenlerin öğrencilere zor koşullarda eğitim vermeye çalıştığı belirtilerek, Ancak bizlere yapılan bu tür saldırılar görevimizi layıkıyla yerine getirmemizi engellemektedir. Bu çirkin saldırının faturasının çocuklarımıza kesilmemesi için tüm toplumu olaylar karşısında duyarlı olamaya ve tepki göstermeye davet ediyoruz. Elazığ Valiliği'nin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu olay karşısında tepkisiz kalmayıp olaya müdahil olması bir nebzede olsa yüreğimize su serpmiştir denildi.

ETİKETLER : Öğretmenlerin Darp Edilmesi Sessiz Yürüyüşle Protesto Edildi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA