Kars'ta Lazer ve Radyo Frekans Yöntemiyle 100'üncü Varis Ameliyatı

KARS'TA LAZER VE RADYO FREKANS YÖNTEMİYLE 100'ÜNCÜ VARİS AMELİYATI - KAÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, lazer ve radyo frekans yöntemiyle varis ameliyatında 100'üncü başarılı ameliyatını gerçekleştirdi Yrd. Doç. Dr. Başbuğ: 'Bu yöntem 2006'dan bu yana Türkiye'nin belli başlı üniversitelerinde kullanılmaya başlandı. Çok da başarılı oldu. Çok konforlu bir yöntem olarak neredeyse cerrahinin yerini tamamen aldı. Üniversite'de 8 aydır bu yöntemi kullanıyoruz. 8 ayda 100 vakayı tamamladık. Haftada 4 5 arasında bu vakadan yapıyor.
Bu haber 2013-09-27 14:59:03 eklenmiş ve 446 kez görüntülenmiştir.

Kafkas Ünivesitesi (KAÜ) Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyeleri, lazer ve radyo frekans yöntemiyle varis ameliyatında 100'üncü başarılı ameliyatını gerçekleştirdi.

Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Başbuğ ile ekibi, varis ameliyatı için öneriler üzerine İstanbul'dan Kars'a gelen 66 yaşındaki Cumali Tapanyiğit'i başarıyı bir operasyonla tekrar sağlığına kavuşturdu.

Başbuğ, ameliyatın ardından düzenlediği basın toplantısında, varis ve venöz yetmezliği olarak bilinen hastalığın toplum arasında çok sık rastlandığını ancak hastalarn bunu pek önemsemedikleri için genelde doktorlara başvuru yapmadığını vurguladı.

Erkeklerin yüzde 24'ünde, kadınların da yüzde 33'ünde bu hastalığın görüldüğüne dikkati çeken Başbuğ, "Uzun süre ayakta duran meslek grupları bu hastalığı çok yaşarlar. Özellikle öğretmenler, fırıncılar, ayakta nöbet tutan askerler ve polisler bu hastalıktan çok müzdariptirler. Genetik yatkınlık ve yüksek rakımın da varis üzerine etkinleri olduğunu düşünmekteyiz" dedi.

Hastalığın tedavisi için daha önce damarların cerrahi yolla alındığını anımsatan Başbuğ, şunları kaydetti:

"2006'dan bu yana yeni bir yöntem çıktı. Bu yöntem, lazer veya radyo frekans yönteminin kullanıldığı yöntemdir. Bu yöntem 2006'dan bu ya Türkiye'nin belli başlı üniversitelerinde kullanılmaya başlandı. Çok da başarılı oldu. Çok konforlu bir yöntem olarak neredeyse cerrahinin yerini tamamen aldı. Üniversite'de 8 aydır bu yöntemi kullanıyoruz. 8 ayda 100 vakayı tamamladık. Haftada 4-5 arasında bu vakadan yapıyoruz."

Üniverside ameliyatı yapılan hasta Cumali Tapanyiğit de AA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyat öncesi bacaklarında Ağrı hissettiğini ve yürümekte zorluk çektiğini kaydetti.

İstanbul'da 5 doktorla görüştüğünü anımsatan Tapanyiğit, Kars'a gelmekle isabetli bir karar verdiğini dile getirerek, "Ameliyattan önce doktorlar "1 sene içinde ameliyat olmazsan bacaklarında sıkıntı yaşarsın" dediler. Kars'a geldim. Serdar hoca da baktı. 'Acil alınması gerekiyor' dedi. Allah razı olsun Serdar hocadan ve ekibinden çok ilgilendiler" diye konuştu. - Kars

ETİKETLER : Kars'ta Lazer ve Radyo Frekans Yöntemiyle 100'üncü Varis Ameliyatı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA