Talep Artınca Lastik Emanetçiliğini Ticarete Çevirdi

TALEP ARTINCA LASTİK EMANETÇİLİĞİNİ TİCARETE ÇEVİRDİ - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir tamirci iş yerine bırakılan emanet lastiklerin sayısı artınca 'lastik oteli' açtı Lastik tamircisi Keskin: 'Hem para kazanıyoruz hem de vatandaşlarımızın emanet lastiklerini muhafaza ediyoruz. Yedek lastikleri alıp bakımını ve sigortasını yapıp otelimizde saklıyoruz'.
Bu haber 2013-09-27 12:59:02 eklenmiş ve 514 kez görüntülenmiştir.

SELAHATTİN KAÇURU - Doğubayazıt ilçesinde bir tamirci, iş yerine bırakılan emanet araç lastik sayısının artması üzerine bu işi ticarete çevirerek "lastik oteli" açtı.

Büyük Ağrı Caddesi'nde otomobil lastiği tamirciliği yapan Dursun Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müşterilerinin araç lastiklerini bırakacak yer bulamayınca kendisine getirmeye başladığını söyledi.

Keskin, talepler üzerine 180 metrekarelik alanda emanet lastikler için otel açmaya karar verdiğini, uygulamayla hem para kazandıklarını hem de müşterilerini zor durumda kalmaktan kurtardıklarını vurguladı.

Mevsime göre değişen lastiklerin bakımlarını da yaptıklarını anlatan Keskin, bu çalışmadan dolayı müşterilerden olumlu tepki aldığını belirtti. 

Uygulamanın ardından talebin arttığını, lastik oteli yazılı tabelayı görenlerin iş yerine geldiğini ifade eden Keskin, şunları kaydetti:

"Lastik değiştirmeye gelen sürücülerimiz yedek lastiklerini koyacak yer bulamıyordu. Eskiden müstakil evler vardı lastikler evin bahçesinde saklanırdı. Şimdi apartman hayatı olunca koyacak yer sıkıntısı oluştu. Lastik otel fikri müşterilerimin talebi doğrultusunda gerçekleşti. Müşterilerimiz buraya gelip araç lastiklerini değiştirirken sürekli 'lastiklerimiz siz de kalsın' diyordu. Biz de bu konuda sıkıntı yaşıyorduk. Son çare olarak bu lastik otelini açtık. Böylece hem para kazanıyoruz hem de vatandaşlarımızın emanet lastiklerini muhafaza ediyoruz. Yedek lastikleri alıp bakımını ve sigortasını yapıp otelimizde saklıyoruz. Bu hizmet için 20 lira ücret alıyoruz. Lastik otelimize talep çok. Müşterilerimiz genelde memur ya da dairelerde oturan vatandaşlardan oluşuyor. Yaklaşık yüz müşterimin lastiklerini saklıyorum."

Sürücülerden Fahrettin Uçar ise evinde lastiklerini saklayacak yeri olmadığı için bu oteli tercih ettiğini belirterek, uygulamanın araç sahiplerine kolaylık sağladığını ifade etti. - Ağrı

ETİKETLER : Talep Artınca Lastik Emanetçiliğini Ticarete Çevirdi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA