Ağrı'da TKDK Projelerinin Temelleri Atıldı

AĞRI'DA TKDK PROJELERİNİN TEMELLERİ ATILDI - Ağrı'da, TKDK'nın hibe desteğiyle uygulanacak olan, süt üretimine yönelik iki projenin temeli, Patnos ilçesinin Pirömer ve Ürküt köylerinde atıldı.
Bu haber 2013-09-27 11:59:02 eklenmiş ve 409 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) hibe desteğiyle uygulanacak olan, süt üretimine yönelik iki projenin temeli, Patnos ilçesinin Pirömer ve Ürküt köylerinde atıldı. Biri 100 diğeri 120 sağmal inek kapasiteli iki proje, süt üreten tarımsal işletmelerin desteklenmesi kapsamında uygulanıyor.

Özyanarlar Et ve Süt Ürünleri Limited Şirketine ait 100 başlık modernizasyon projesi kapsamında ahır yapımı ve ilgili makine ekipman alımının yanı sıra, işletme için gerekli olan yem deposu ve idari bina gibi yapıların yapımı da desteklenecek. Toplam uygun yatırım tutarı yaklaşık 1 milyon 650 bin lira olan projenin yüzde 60'ı karşılıksız hibe olarak TKDK tarafından destekleniyor. Varol İnşaat Tarım ve Hayvancılık Limited Şirketine ait 120 başlık diğer projenin ise toplam uygun yatırım tutarı yaklaşık 1 milyon 750 bin lira ve yüzde 65'i karşılıksız hibe olarak desteklenecek. Ayrıca TKDK'nın desteklediği projelerde faydalanıcılar proje ile ilgili destek kapsamındaki yatırım harcamalarında KDV ödemiyorlar.

TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, 11. proje başvuru dönemi ile ilgili hazırlık çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği; hayvancılık, arıcılık, kırsal turizm, et-süt işleme ve kültür balıkçılığı gibi alanlarda yeni proje başvurularının kabul edileceği ve faydalanmak isteyenlerin, projelerini hazırlayıp, 30 Eylül – 31 Ekim arasında kuruma başvurmaları gerektiği kaydedildi.

ETİKETLER : Ağrı'da TKDK Projelerinin Temelleri Atıldı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA