Tunceli Jeotermal Turizmin Merkezi Olma Yolunda

TUNCELİ JEOTERMAL TURİZMİN MERKEZİ OLMA YOLUNDA - Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Bağın Kaplıcası'nın alt yapı çalışmalarında sona gelindi.
Bu haber 2013-09-27 10:59:01 eklenmiş ve 340 kez görüntülenmiştir.

Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Bağın Kaplıcası'nın alt yapı çalışmalarında sona gelindi.

Yaklaşık 3 yıl önce hizmete giren Pertek Termal Hotel'in ardından Tunceli İl Özel İdaresi tarafından Mazgirt ilçesinde bulunan Bağın Kaplıcası, ulaşım altyapısı tamamlanarak doğa turizmi ve jeotermal turizmine açıldı. Jeotermal kaynaklardan faydalanmak isteyen ve doğa turizmi ile ilgilenen yerli ve yabancı turistler de bölgeye gelmeye başladı. Yolunun 5 kilometrelik bölümü asfaltlanan kaplıcada günübirlik ziyaretçi alınırken, gelecek yıl bitirilmesi planlanan butik ve apart otelle uzun süre kalabilecek ziyaretçi kabul edilebilecek.

İşletmeyi 26 yıllığına kiralayarak yatırımlarla turistik tesis kalitesinde bir işletme yapmayı amaçladıklarını belirten Hüseyin Narin, çevre il ve ilçelerden günübirlik ziyaretçi kabul ettiklerini, ancak yapılan altyapı çalışmalarının ardından yeni yatırımlara giriştiklerini kaydetti. Narin, "Projelerimizin yüzde 10'unu gerçekleştirebildik. Apartlarımız olacak, otellerimiz olacak. Havuzlarımız doğal Termal sudan. Herhangi bir taşıma yok, artezyen şeklinde kendiliğinden akıyor. Biri açık olmak üzere üç havuzumuz var. Su sıcaklığı 40 santigrat derece. Travertenleriyle, dağ keçileriyle doğal, bozulmamış bir ortam var" dedi.

Narin, kaplıca ve çevresini saklı cennet olarak gördüklerini belirterek, Türkiye'deki bütün doğa ve Termal meraklılarına bu ortamı yaşamaları çağrısı yaptı. - TUNCELİ

ETİKETLER : Tunceli Jeotermal Turizmin Merkezi Olma Yolunda
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA