Karayolu Taşımacılığı Mesleki Yeterlilik Sınavı

KARAYOLU TAŞIMACILIĞI MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI - Sınav 28 Eylül'de 13 ilde yapılacak.
Bu haber 2013-09-26 17:00:04 eklenmiş ve 328 kez görüntülenmiştir.

Karayolu Taşımacılığı Mesleki Yeterlilik Sınavı, 28 Eylül Cumartesi günü Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir,  Sivas, Samsun ve Trabzon'da yapılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, karayolu taşımacılık faaliyetlerinin 2003 yılında yürürlüğe konulan Karayolu Taşıma Kanunu başta olmak üzere diğer kanunlar ve yayımlanan yönetmeliklerle, "Mali yeterlilik, mesleki yeterlilik ve mesleki saygınlık" ilkeleri gözetilerek ve yetki belgesi kuralı getirilerek yeniden yapılandırıldığı anımsatıldı. 

Bu çerçevede sektörde yöneticilik yapanlar ile sürücülere mesleki yeterlilik kazandırılması amacıyla yürürlüğe konulan "Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği" kapsamında Bakanlık tarafından 28 Eylül Cumartesi günü 13 ilde toplam 59 bin 724 kişinin katılacağı 31. Mesleki Yeterlilik Sınavı'nın yapılacağı bildirildi.

Bugüne kadar 30 kez gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Sınavına toplam 360 bin 203  kişinin katıldığı, bunlardan 139 bin 359'nun başarı göstererek Mesleki Yeterlilik Belgesi aldığı kaydedildi. - Ankara

ETİKETLER : Karayolu Taşımacılığı Mesleki Yeterlilik Sınavı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA