'Kunib Uluslararası Ağrı Sosyal Bilimler Kongresi' Başladı

'KUNİB ULUSLARARASI AĞRI SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ' BAŞLADI - AİÜÇ'de düzenlenen kongrede 137 akademisyen bildiri sunacak.
Bu haber 2013-09-25 23:59:02 eklenmiş ve 477 kez görüntülenmiştir.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÜÇ) düzenlenen  "Kafkasya Üniversiteler Birliği (KUNİB) Uluslararası Ağrı Sosyal Bilimler Kongresi" başladı.

Nezehat Çeçen Konferans Salonunda yapılan kongreye, Vali Yardımcısı Ercan Ateş, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telat Yanık ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Yardımcısı Ercan Ateş, valilik olarak Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin yaptığı çalışmalardan mutluluk duyduklarını, kongrede sunulacak bildirilerin bölgedeki tüm illere önemli katkılar sunacağını kaydetti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ise üniversitelerin sadece akademisyen ve öğrenci yetiştiren yerler olmadığını, bulunduğu bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını etkileyen, yaşayan insanların kalkınma hamlesinde etkin rol oynayan yerler olduğunu belirterek, üniversitelerin toplumu dışlayan değil, sosyo-kültürel gelişimine katkı sunan ve toplumun yapısını daha da yükseğe çıkaran yerler olduğunu kaydetti.

KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz da üniversitelerin, insanın toprakla ve coğrafyayla olan kader birliğini çok iyi bir şekilde okuması gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından kongrede ilk bildiriyi, "18. Yüzyılın 20 ila 40'ıncı yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu ve Azerbaycan" konulu çalışmasıyla Azerbaycan Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Tofiq Mustafazade yaptı. Kongrenin açılışında, Kırgızistan Cumhuriyeti Halk Sanatçısı Prof. Dr. Roza Amanova, geleneksel Kırgız enstrümanıyla müzik dinletisi sundu.

34'ü yurt dışından 137 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen kongre, 3 gün sürecek. Kongrede, din, ekonomi, tarih, coğrafya, edebiyat, turizm ve sanat alanlarında 130 bildiri sunulacak. - Ağrı

ETİKETLER : 'Kunib Uluslararası Ağrı Sosyal Bilimler Kongresi' Başladı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA