Acu: Diyarbakır'da Açık Mr'a İhtiyaç Var

ACU: DİYARBAKIR'DA AÇIK MR'A İHTİYAÇ VAR - Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, Diyarbakır'da açık MR'a ihtiyaç olduğunu söyledi.
Bu haber 2013-09-24 14:59:03 eklenmiş ve 429 kez görüntülenmiştir.

Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, Diyarbakır'da açık MR'a ihtiyaç olduğunu söyledi. Acu, "Diyarbakır gibi nüfusu 1,5 milyonu aşan ve artık sağlık turizminden ciddi anlamda faydalanması gereken bir kentte, böylesi bir eksiklik gerçekten kabul edilemez. Açık MR'ın olmaması kentimiz ve hatta bölgemiz adına büyük bir kayıptır." dedi.

Derman Baba Yetiş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Acu, yaptığı açıklamada, birçok hastanın kapalı MR cihazına girmekten korktuğunu ve tedavilerinin yarım kaldığını ifade etti. Acu, "İç organ ve dokuların çok rahat bir şekilde görüntülenmesiyle vazgeçilmez tanı yöntemlerinden biri haline gelen MR cihazı, kapalı yer korkusu (klostrofobi) olan hastalar için adeta bir kabus haline geliyor. Bazı hastalar, doktorundan bir sakinleştirici istiyor. Bazı durumlarda anestezi altında da MR çekilebiliyor. Pek çok hasta, MR çekme korkusu yaşıyor." diye konuştu.

Hastaların MR'ı çekilirken daha çok nefes alamamak, boğulacakmış, kalbi yerinden çıkacakmış, en önemlisi ölecekmiş gibi hissettiğini belirten Acu, 'İnsanlar için MR çektirmek çok zor. Bu kişilere ya anestezi altında uyutularak çekim yapılır ya açık MR'a girerler ya da klostrofobi için tedavi görüp ilaç alarak girebilirler." dedi. Acu, yetkililerin Diyarbakır'a çok acil açık MR cihazı göndermeleri gerektiğini kaydetti.

ETİKETLER : Acu: Diyarbakır'da Açık Mr'a İhtiyaç Var
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA