Ağrılı Çocuklar Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirecek

"Sağlıklı Yaşama Çağrı, Pedal Çeviriyor Ağrı" Projesi kapsamında il merkezi ve ilçelerindeki 2 bin çocuk, hem ilk kez bisiklet sahibi olmanın sevincini yaşayacak hem de sağlıklı yaşam için pedal çevirecek Proje çerçevesinde Eleşkirt ilçesinde 100 çocuğa bisiklet dağıtıldı
Bu haber 2013-08-06 11:59:03 eklenmiş ve 440 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'da "Sağlıklı Yaşama Çağrı, Pedal Çeviriyor Ağrı" Projesi kapsamında kent merkezi ile ilçelerindeki 2 bin çocuk, hem ilk kez bisiklet sahibi olmanın sevincini yaşayacak hem de sağlıklı yaşam için pedal çevirecek.

Valilik ile Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından hayata geçirilen proje çerçevesinde sağlıklı yaşam için dar gelirli ailelerin çocuklarına bisiklet dağıtımı başlatıldı.

Eleşkirt ilçesindeki Cengiz Topel İlkokulu bahçesinde düzenlenen bisiklet dağıtımı töreninde konuşan Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, proje kapsamında dar gelirli ailelerin çocuklarına bisiklet dağıtarak, sağlıklı yaşam için bir adım attıklarını söyledi.

Ağrı merkez ve ilçelerinde bulunan dar gelirli ailelerin çocuklarına bisiklet dağıtacaklarını ifade eden Tekinarslan, projeye ilk olarak Eleşkirt ilçesinde 100 çocuğa bisiklet dağıtarak başladıklarını belirtti.

Tekinarslan, ortaokul ve lise çağındaki çocukların bisiklete sahip olma arzusunu gerçekleştirmeyi çok önemli gördüklerini kaydederek, "Bisiklete binmek için insanın kendi enerjisi yetiyor. Tek başına kullanabiliyorsun. Bisiklet insanın psikolojik ve sosyolojik gelişiminde çok faydalı bir araç. Ağrı merkez ile diğer ilçelerde de bisiklet dağıtımına devam edeceğiz" dedi.

"Artık benim de bisikletim var"

Proje kapsamında bisiklet alan çocuklardan Ayşenur Dal (12) da ilk defa bisiklete bindiğini ve çok mutlu olduğunu anlatarak, "İlk defa bisikletim oldu. Bundan sonra her gün bisikletimi kullanacağım ama kasksız kullanmayacağım. Çok mutluyum, artık benim de bisikletim var" ifadelerini kullandı.

Seda Altun ise "Hep bir bisikletim olsun isterdim, şimdi oldu. Artık köyüme gidip ben de bol bol bisiklet süreceğim" dedi.

Torunuyla beraber bisiklet almaya gelen İsmet Kaya da organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ederek, çocukların bayram öncesi sevindirildiğini söyledi.

Törene, Vali Tekinarslan ile AK Parti Ağrı milletvekilleri Ekrem Çelebi ve Kerim Yıldız, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Eleşkirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çelik ve vatandaşlar katıldı.

Projeyle Ağrı Merkez, Eleşkirt, Diyadin, Doğubayazıt, Taşlıçay, Patnos, Hamur ve Tutak ilçelerindeki dar gelirli ailelerin çocuklarına 2 bin adet bisiklet dağıtılacak. - Ağrı

ETİKETLER : Ağrılı Çocuklar Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirecek
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA