Vali Tekinarlan: Çözüm Süreci Turizmi Canlardıracak

VALİ TEKİNARLAN: ÇÖZÜM SÜRECİ TURİZMİ CANLARDIRACAK - Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde kaymakamlarla bir araya gelen Vali Mehmet Tekinarslan, tarihi ve turistik yerleri gezdi.
Bu haber 2013-09-22 17:59:03 eklenmiş ve 497 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde kaymakamlarla bir araya gelen Vali Mehmet Tekinarslan, tarihi ve turistik yerleri gezdi. Vali Tekinarslan, çözüm süreci ile birlikte bölge turizminin canlanacağını söyledi.

Doğubayazıt'taki Ertur Otel'de kaymakamlarla 3 saatlik toplantı düzenleyen Vali Mehmet Tekinarslan, daha sonra toplantıya katılan heyetle birlikte Uzengili Köyü'ndeki Nuh'un Gemisi'ne ait olduğuna inanılan kalıntıları gezdi. Buradan Hallaç köyüne geçen Vali Tekinaslan ve keymakamlar köyün 3 kilometre kuzey doğusunda küçük Ağrı Dağı'nın güney eteğinde kalan buz mağarasını gezerek yetkililerden bilgi aldı. 100 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde ve 8 metre derinliğindeki mağarayı gezerek şifalı buzlardan yiyen Vali Tekinarslan şunları söyledi:

"Hem bizim hem de diğer dinler için Nuh'un Gemisi büyük bir öneme sahip. Bugün buraya gelmemizin amacı buraları tanımak ve turizme kazandırarak bölgenin gelirini arttırmaktır. Daha önce olaylar nedeniyle tercih edilmeyen ve birçok tarihi turistki mekanı olan Doğubayazıt çözüm süreci ve huzur ortamıyla birlikte canlandı. Dışarıda hava 30 dereceydi buz mağarasına inince eksilere düştü. Buzlarla kaplı mağara olağönüstü bir görüntüye sahip. İnşallah buraları destekleyip iyileştireceğiz."

İlçenin bir diğer tarihi ve turistik yeri olan sağlık suyuna geçen Vali Tekinarslan, çoraplarını çıkararak ayaklarını şifalı suyun içine koydu. Gürbulak Sınır Kapısı'na geçen Vali Tekinarslan kuyrukta bekleyen TIR ve kamyon şoförlerinin sorunlarını dinledi. - Doğubayazıtağrı

ETİKETLER : Vali Tekinarlan: Çözüm Süreci Turizmi Canlardıracak
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA