'Güneydoğu Kendi Girişimcisini Yetiştiriyor' Projesi

'GÜNEYDOĞU KENDİ GİRİŞİMCİSİNİ YETİŞTİRİYOR' PROJESİ - TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yücelen beraberindeki 50 iş insanı ile yarın Diyarbakır'a gelecek.
Bu haber 2013-09-22 17:59:03 eklenmiş ve 391 kez görüntülenmiştir.

Türk Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen beraberindeki 50 iş insanı ile yarın Diyarbakır'a gelecek.

TÜGİAD ve Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği'nce (GÜNGİAD) geliştirilen "Güneydoğu kendi girişimcisini yetiştiriyor" projesi uygulamaya geçiriliyor. Bölgedeki gençlere uzman kişilerce girişimcilik eğitimi verilmesini öngören proje Diyarbakır'da düzenlenecek toplantıda tanıtılacak.

GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal yaptığı açıklamada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki gençlere girişimcilik eğitimi verilmesi için TÜGİAD ile proje geliştirdiklerini anımsattı. Projenin tanıtımı için TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen'in beraberindeki 50 iş insanı ile yarın Diyarbakır'a geleceğini bildiren Akbal, projeyle gençlere girişimcilik eğitimi verileceğini söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeterli düzeyde kalkınmamasının nedenleri arasında girişimci sayısının azlığının bulunduğunu kaydeden Akbal, şöyle konuştu:

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük sıkıntısı işizliktir. Bu sorunun çözümü için yapılması gereken tek şey yatırımdır. Çözüm süreciyle bölgede huzur ve güven ortamı sağlandı ancak başka bölgedeki yatırımcılar gelip, yatırım yapmadı. Bölge kendi yatırımcısıyla kalkınır. Bu nedenle kendi girişmcimizi yetiştirmek durumundayız. Bu konudaki eksikliğin giderilmesi için bir süre önce TÜGİAD ile görüşmede bulunduk. Görüşmede bölgedeki gençlere girişimcilik eğitimi verilmesi kararlaştırıldıve ardından proje hazırlandı.TÜGİAD ve GÜNGİAD olarak Dicle Üniversitesi'ndeki akedmisyenler aracılığıyla gençlere girişimcilik eğitimi vereceğiz. Ayrıca proje yarışması düzenleyeceğiz. Projede dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Birinci olan genç girişimcinin yatırım projesine maddi destek verilerek, kendi işini kurmasını sağlayacağız."

TÜGİAD Başkanı Yücelen'in yarın saat 12.00'de düzenleyeceği basın toplantısında proje hakkında bilgi vereceğini ifade eden Akbal, Başkan Yücelen ile iş insanlarının daha sonra Vali Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı ziyaret edeceğini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

ETİKETLER : 'Güneydoğu Kendi Girişimcisini Yetiştiriyor' Projesi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA