Erzurum Valisi Altıparmak: Girişimci İnsan Görmekten Mutluluk Duyuyorum

ERZURUM VALİSİ ALTIPARMAK: GİRİŞİMCİ İNSAN GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM - Erzurum'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'ndan 9.ve 10.başvuru çağrı dönemlerinde proje alan 14 hak sahibiyle proje sözleşmesi imzalandı.
Bu haber 2013-09-21 15:59:02 eklenmiş ve 469 kez görüntülenmiştir.

Erzurum'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)'ndan 9. ve 10. başvuru çağrı dönemlerinde proje alan 14 hak sahibiyle proje sözleşmesi imzalandı. TKDK İl Koordinatörlüğü'ndeki imza törenine, Vali Ahmet Altıparmak da katıldı. Burada yaptığı konuşmada, girişimci ruha sahip insan görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Erzurum'un yatırımcılar için kirlenmemiş bakir bir bölge olduğunu söyledi.

TKDK'den proje alan 14 hak sahibinin, bu girişiminin daha sonraki teklif çağrılarında örnek teşkil edeceğini vurgulayarak, "Devlet, bu bölgelere inanılmaz kaynaklar aktarıyor. Bu projeler için 1,5 milyon lira ayrılmış. TKDK'de 26 uzman arkadaşımız var. Onlara ulaşıp, 'Şöyle bir projemiz var' demeniz yeterli. Onlar sizin projenizi olgunluğa ulaştırırlar." dedi. Proje karşılığı olarak verilen paranın yüzde 50 ile 65 arası miktarının hibe olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak, "Bu müthiş bir şey, büyük bir destek. Bunu düşünenlere, hayata geçirenlere teşekkür ediyorum. Erzurum, bir bölge kenttir. Büyük bir merkez, büyük bir lokasyon. Burada yapılacak olan her şey bölgeye hitap eder." diye konuştu.

TKDK Erzurum İl Koordinatörü Ömerül Faruk Aydın ise kurum tarafından kabul edilen 14 projenin 10 tanesinin arıcılık, iki tanesinin et ve süt üreten işletme, birinin pekmez üretim tesisi, birinin de süt toplama merkezi projesi olduğunu söyledi. Toplam yatırım bedelinin 3 milyon 217 bin 757 lira olduğunu kaydeden Aydın, bunun 1 milyon 579 bin 246 lirasının hibe olduğunu belirtti. 11. proje başvuru çağrı ilanının 26 Ağustos 2013 tarihinde açıklandığını ve 31 Ekim'de son bulacağını belirterek, "Bu 11. çağrımız, bugüne kadar çıkılan en büyük bütçeli çağrıdır. Vatandaşlarımızdan bu dönemde proje hazırlamalarını istiyoruz. Kurumumuz, bu çağrı ilanına çıkarken Türkiye'nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri AB standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır." dedi.

Koordinatör Aydın'ın bilgilendirmesinin ardından Vali Altıparmak, proje sahiplerinin projeleri ve hedefleri hakkında bilgiler aldıktan sonra sözleşme dosyalarını kendilerine teslim etti.

ETİKETLER : Erzurum Valisi Altıparmak: Girişimci İnsan Görmekten Mutluluk Duyuyorum
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA