Nişan Eşyalarını Sattılar, Adına Kur'an Kursu Yaptırdılar

NİŞAN EŞYALARINI SATTILAR, ADINA KUR'AN KURSU YAPTIRDILAR - AĞRI (İHA) – Elazığ'da 2012 yılında görev yaptığı sıra şehit düşen polis memurunun nişan eşyaları satılarak Kuran Kursu yapıldı.
Bu haber 2013-09-21 15:59:02 eklenmiş ve 503 kez görüntülenmiştir.

AĞRI (İHA) – Elazığ'da 2012 yılında görev yaptığı sıra şehit düşen polis memurunun nişan eşyaları satılarak Kuran Kursu yapıldı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yol uygulaması yaparken meydana gelen kazada şehit olan polis memuru Taha Yasin Biçer'in adı, ailesi tarafından yaptırılan Kız Kuran Kursuna verildi. 2012 yılının Ekim ayında Elazığ ilinde şehit olan polis memuru Patnos'lu Taha Yasin Biçer'in ailesi Patnos'un Atatürk Mahallesinde yeri Diyanet Vakfına ait olan arsada 60 kişilik Kız Kuran Kursu yaptırdı. Konuyla ilgili soruları cevaplayan şehit polisin annesi Kevser Biçer, "Oğlum şehit olduğu zaman nişanlıydı. Düğününe 2 ay kalmıştı. Bütün hazırlıkları tamamdı. Oğlumun şehit olduğundan yaklaşık 3 ay sonra almış olduğu nişan eşyaları gözümde dağ gibi büyüdü. Onları görmek istemiyordum. Her gördüğümde oturup ağlıyordum. Nişan eşyalarını bir hayır kurumuna vermeyi kararlaştırdık. Sonra ilçe müftümüze giderek bu eşyaları nasıl yapalımda oğlumun hayrı dokunsun diye sordum. İlçe müftümüz ise "gelin bir Kuran Kursu yaptıralım" dedi. Müftü beyin söyledikleri çok hoşumuza gitti. Bizde tamam dedik. Eşim ile evde yaptığımız konuşmada evladım Taha'nın bütün nişan eşyalarını satacak gelen para ile bir Kuran Kursu açıp ismini verecektik. Öncelikle Taha'nın arabasını sattık. Nişan için almış olduğumuz altınlarını sattık. Sonra beyaz eşyaları derken diğer tekstil malzemelerini de satarak biriktirdiğimiz para ile de Kuran Kursumuza başladık. Hiç bir yerden yardım almadık ve tamamı Taha'nın nişan masraflarıyla yapıldı. Yapımı tamamlanan Kuran Kursunun bu gün açılışını yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Oğlumun adının yaşayacağı tek yer olan Kuran Kursu'nun bitmiş olması bizleri onurlandırdı" dedi.

Yapılan Kuran Kursu açılış törenine İlçe Emniyet Müdürü Kazım Günay Demiralay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin,İlçe Müftüsü Abdulvehap Şakrak, şehit polisin Elazığ'daki mesai arkadaşları, ailesi, akrabaları ve Patnoslu vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Abdulvehap Şakrak tarafından okunan dua ve kesilen kurban ile açılışı yapılan 60 kişilik Kız Kuran Kursu bu hafta itibari ile eğitim-öğretime başlanacağı belirtildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından, şehit polisin ailesi tarafından kendi evlerinde verilen yemeğin ardından açılış sona erdi. - AĞRI

ETİKETLER : Nişan Eşyalarını Sattılar Adına Kur'an Kursu Yaptırdılar
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA