TKDK'de Proje Sözleşmesi İmzalandı

TKDK'DE PROJE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda çağrı döneminde proje alan 14 hak sahibiyle protokol imzalandı.
Bu haber 2013-09-21 09:59:02 eklenmiş ve 407 kez görüntülenmiştir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda (TKDK) çağrı döneminde proje alan 14 hak sahibiyle protokol imzalandı.

Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, TKDK il koordinatörlüğünde düzenlenen imza törenine Vali Ahmet Altıparmak ve proje sahipleri katıldı.

Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, girişimci ruha sahip insan görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, kentin yatırımcılar için kirlenmemiş bakir bir bölge olduğunu vurguladı.

TKDK'den proje alan 14 hak sahibinin bu girişiminin daha sonraki teklif çağrılarında örnek teşkil edeceğini belirten Altıparmak, "Devlet bu bölgelere inanılmaz kaynaklar aktarıyor. Bu projeler için 1,5 milyon ayrılmış. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda 26 uzman arkadaşımız var. Onlara ulaşıp, 'şöyle bir projemiz var' demeniz yeterli" ifadelerini kullandı. 

Proje karşılığı olarak verilen paranın yüzde 50 ile 65 arasındaki miktarının hibe olduğuna dikkati çeken Altıparmak, bunun büyük bir destek olduğunu vurguladı.

TKDK İl Koordinatörü Ömerül Faruk Aydın da kurum tarafından kabul edilen 14 projenin 10 tanesinin arıcılık, 2 tanesinin et ve süt üreten işletme, bir tanesinin pekmez üretimi tesisi, bir tanesinin ise süt toplama merkezi projesi olduğunu belirtti.

Kurumları tarafından kabul edilen 14 projenin toplam yatırım bedelinin 3 milyon 217 bin 757 lira olduğunu anımsatan Aydın, bu miktarın 1 milyon 579 bin 246 lirasının ise hibe olduğunu vurguladı.

Hak sahiplerinin projeleri ve hedefleri hakkında bilgi alındıktan sonra sözleşme dosyaları teslim edildi. - Erzurum

ETİKETLER : TKDK'de Proje Sözleşmesi İmzalandı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA