Türkiye Gençliği El Ele Projesi Sinop'tan Başladı

TÜRKİYE GENÇLİĞİ EL ELE PROJESİ SİNOP'TAN BAŞLADI - Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında finanse edilen Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen Türkiye Gençliği El Ele Projesi dolayısıyla Kırıkkale Üniversitesi...
Bu haber 2013-09-20 11:00:02 eklenmiş ve 470 kez görüntülenmiştir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında finanse edilen Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen Türkiye Gençliği El Ele Projesi dolayısıyla Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri Sinop Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Proje kapsamında; Sinop, İzmir, Gaziantep, Iğdır gibi illeri ziyaret edecek olan heyet, projenin ilk ayağına Sinop'ta başladı. Sinop Üniversitesi'ne gelen heyet, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ile bir araya geldi. Öğrencilerin kendilerini tanıtmaları ile başlayan görüşmede Rektör Bircan şunları söyledi: "Ülkemizde insanlar uzun yıllardır aynı topraklar üzerinde yaşıyorlar. Bizim ülkemizde kültür mozaiği değil, kültür birliği var. Birbirimizi yeteri kadar tanımadığımız için yeteri kadar da anlayamıyoruz. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte sohbet ortadan kalktı, insanların birbiriyle diyaloğu azaldı, ama ben inanıyorum ki sizlerin içinden çok değerli insanlar çıkacak."

12 günlük bir gezi programıyla yola çıkan Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerini temsilen görüşmede konuşan Can Gönültaş: "Türkiye'de gençler birbirlerini anlama konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Türkiye'deki gençlerin birbirleri arasındaki iletişimin kopması dolayısıyla bizler üniversite öğrencileri olarak yaşadığımız, okuduğumuz bölgelerin dışında bölgelere giderek oraları yerinde görme, bölgeyi ve insanını tanıma fırsatı oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Görüşme sonunda, 30 Eylül'de sona erecek ve Kırıkkale'de devam edecek olan proje sonrasında, Sinop Üniversitesi ile Kırıkkale Üniversitesi arasında ortak bir çalışma yürütülebilmesi için temennide bulunuldu. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.

ETİKETLER : Türkiye Gençliği El Ele Projesi Sinop'tan Başladı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA