KAİSİAD : “BİR ADIM DA SEN AT”

Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici İşadamları Kültür ve Dayanışma Derneği (KAİSİAD) bölgemiz açısından çok önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı.
Bu haber 2013-09-20 01:50:19 eklenmiş ve 1113 kez görüntülenmiştir.

KAİSİAD : “BİR ADIM DA SEN AT”

Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici İşadamları Kültür ve Dayanışma Derneği (KAİSİAD) bölgemiz açısından çok önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı.

Bölge bazında ilk defa bir STK bölgenin tüm renklerini, kültürlerini, dillerini, dinlerini bir araya getiriyor. Öteki kavramını tarihe gömüyor. Karsın (Ardahan-Iğdırın) kendine özgü cihanşumül demokrasi kültürünü yaygınlaştırıyor, hayata geçiriyor. Kürdü-Türkü, Azerisi, Ermenisi ile tüm Kafkas halklarının buluştuğu bir üst çatı KAISİAD’la ortaya çıkmaya başladı.

Dünyaca ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’i onur üyeliği ve “BİR ADIM DA SEN AT”  etkinliğinden önce, önceden alınmış bir randevu çerçevesinde Başkan Süreyya Çinik, Arge’den sorumlu Y.K.Üyesi Hakan Çapan, Bşk Yrd. Casim Yıldırım, Y.K. Üyeleri Rahşan Bukni Ulus, Özcan Yıldız ve bölge Basınından DKM Medya’nın genel yayın yönetmeni Yusuf Sit Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov’u ziyaret ettiler.

Yapılan ziyarette başkonsolosla KAİSİAD yönetimi arasında sıcak bir diyalog gelişti. Başkan Çinik,  dernek ve çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Başkonsolos Zeynalov ziyaretten dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. 6 yıl Karsta görev yaptığını fakat her hangi bir fabrika vb. bir şeyin açıldığını görmediğini söyledi. Kars’ın dünyanın en güzel insan yapısına sahip olduğunu, o güzel insanların her şeyin en iyisini hak ettiğini ifade eden Zeynalov bölgede yoksulluğun bir an önce ortadan kaldırılması lazım. KAİSİAD’ın Azerbaycan’a yapacağı gezi veya etkinliklerde maddi, manevi üzerlerine düşen ne ise yerine getirmekten büyük bir memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler.

İş adamları heyeti Konsolosluğun ziyaretinin ardından “BİR ADIMDA SEN AT” etkinliğinin yapılacağı Vilayet Evleri salonuna geçtiler.

PROF DR. BİNGÜR SÖNMEZ ONUR ÜYESİ YAPILDI:

KAİSİAD aylık olağan toplantılarından birini daha İstanbul Vilayet Evlerinde icra etti. Bu toplantıda da KAİSİAD bölgemizin iş, bilim,siyaset, sanat dünyası alanında önde gelen bireylerini çatısı altına alma, iş bilim siyaset sanat dünyasını birbiriyle buluşturmada önemli bir adım daha attı. Bölge iş dünyası ve lobiciliğinin oturması ve güçlenmesinde önemli bir misyon yüklenen dernek bu misyonunu başarıyla icra ettiğini bir kez daha ispatladı. KAISİAD yılda bir kez bölgenin ileri gelen insanlarından birini onur üyesi olarak kabul ediyor. Bu yıl ilk defa böyle bir etkinlik yapan dernek onur üyeliğine Prof. Dr. Bingür Sönmez’i kabul ettiler.

Dünyaca ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’i onur üyeliğine, bulunduğu bölgede vergi rekortmeni olan, başarılarından dolayı birçok ödülün sahibi olan, Türkiye’nin en önde gelen firmalarından Beta-Fak (ambalaj Sanayi) Fabrikasının sahibi ve ortaklarından Ali Erkılıç, Gıda sektörünün önde gelen firmalarından Çapan Etin Sahibi Musa Çapan gibi bazı iş adamlarını törenle üyeliğe kabul edildiler. Yemekli yapılan toplantıya KAİSİAD’ın davet ettiği işadamları, Azerbaycan İstanbul Konsolosluğu, derneğin bazı üyeleri ve yön. Kur. Üyeleri başta olmak üzere seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

Açılış Konuşmasını çok önemli açıklamalar yapan dernek başkanı Süreyya Çinik yaptı.

ÇİNİK, AMACIMIZ BÖLGE İŞ DÜNYASI İÇİNDE DAYANIŞMA KAYNAŞMAYI ÜST BOYUTA ÇIKARMA, BİRBİRYLE BULUŞLTURMA…

Çinik, “Yılda bir kez Cumhuriyet Balosu etkinliğini gerçekleştiriyoruz. İlk iki balomuzu eğitim katkı amacı ile yapmıştık. Bazı okullarımızda tadilat, bazı okullarda öğrencilerimizin kütüphane ihtiyaçlarını, bazı öğrencilerimize ise bot ve kaban yardımında bulunmuştuk. Bu yıl 3. sünü Kasım ayında yapacağız. Bu yılki balomuzu “ BİR ADIM DA SEN AT” sloganı adı altında 2 Kasım 2013 tarihinde yapacağız.

Balomuzda aynı zamanda Kars-Ardahan-Iğdır’ın kurtuluşunu da kutluyoruz. Bu şehirlerimizin kurtuluşunu Cumhuriyetin kurtuluşu ile eş değer tutuyoruz. 

Amacımız iş dünyası içinde dayanışmayı, kaynaşmayı, dostluğu arkadaşlığı en üst boyuta çıkarma. Dernek olarak siyasi görüşümüz yoktur. Bütün görüşlere eşit mesafedeyiz. Bireysel anlamda herhangi bir arkadaşımız bir yere aday olduğunda kurum olarak arkasındayız.

Bölgemizde ve ülkemizde kurulan çoğu stk yada yapılanmalar insanların, vatandaşlarımızın önünü açacağına maddi manevi anlamda onları tüketip birer esir konumuna getiriyorlar. Bu anlamda biz KAİSİAD olarak her şeyden önce bireyin özgürlüğüne değer veririz.

Biz orman gibi bir bütün birer ağaç gibi hür iradesi olan insanların bir araya gelmiş insanların oluşturduğu bir topluluğuz.

Kars tarihi bir açık hava müzesi. Dünyada bu anlamda eşi olmayan ender şehirlerden biri. Bu konuda dernek üyemiz Av. Erkan Karagöz’e huzurunuzda teşekkür ediyoruz. Şehrin tarihi dokusu ve tarihi hakkında derin bir bilgiye sahip ve bu anlamında bize çok değerli bilgilerle rehberlik etmektedir.

Son yıllarda şehrin bu tarihi dokusunun tahrip edildiği yönünde aldığımız haberler bizi üzdüğü gibi, Kars-Ardahan-Iğdır ve Ağrı’yı içine alan bir tek tur operatörüne rastlamadık. Bu yıl kendi imkânlarımızla ilk defa biz dernek olarak bölgeyi bu anlamda gezdik, tek kelime ile hayran kaldık.

Ağrı’dan Ardahan’a yaptığımız gezide, gördüğümüz bu tarihi doku bakımından adeta büyülendik. Kars’ta tarihi dokunun korunması ve tarihi dokunun bulunduğu alanların derhal açık bir hava müzesine dönüştürülmesi gerekmektedir.

Bölgemizde turizm açısından, özellikle dini turizmin başlamasında büyük bir emeği olan, Sarıkamış Şehitlerinin ulusal ve uluslararası anlamda tanınmasını sağlayan Bingür Sönmez’i Onur Üyemiz yapma kararı aldık. Bölgemiz açısından bir değer olan bir bilim adamımız. Kendisiyle gurur duyuyoruz.

Kış turizmi bölgede giderek gelişiyor. Tarihi ipek yolu, yapılan yatırımlar 10 yıl sonra Kars’a yatırım için giden geç kalacak.

Çinik, metropollerde iş dünyamızın örgütlülüğünü büyütmesi yetkinleşmesi gerekmektedir diyerek, aday adaylıkları sürecinde bırakın aday tayin etmeyi kendi içimizde aday tesbiti dahi yapamıyoruz. Bu anlamda diğer bölgelerin ve lobilerin çok çok gerisindeyiz dediler.

PROF. DR. BİNGÜR SÖNMEZ: BU YAPININ İÇİNDE YER ALAMKTAN GURUR VE ONUR DUYARIM

Başkan’ın konuşmasının ardından Prof. Bingür Sönmez söz hakkı aldı. Sönmez, KAİSİAD’ın verdiği ‘Onur  Üyeliğinden gurur duydum. Onur duyuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Böylesine nezih bir topluluğun içinde bulunmaktan da ayrıca gurur duyuyorum dediler. Sönmez, Yaptığı çalışmalar, hayatı ve Sarıkamış Şehitleri; bölge ile ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili çok önemli bilgiler çok önemli bir tarihçe verdi. Çok önemli açıklamalar yaptı.

Sarıkamış şehitleri ile ilgili yaptığımız çalışmalar yılda onbinlerin bölgemize yönelmesini, turistik tesislerin ortaya çıkmasını ve Kars’ta Orman Su İşleri bakanlığının Sarıkamış’ta 17 bin dönümlük bir araziye “Sarıkamış Kafkas Cephesi Araştırma ve Geliştirme Merkezi” açılıyor. Bu adı vermekte bana nasip oldu.

Sönmez, biz siyasetle uğraşmadık ama sizler uğraşın. Bu dernek milletvekilleri çıkarmalı ve onlar da gelip bu toplantılara katılmalıdır…

Başkan ve Sönmez’in konuşmalarının ardından üyelik törenine geçildi. Derneğe yeni üye olan iş adamı Ali Erkılıç’ın rozetini Azerbaycan Konsolosu Emma N. Haydarova, İş Adamı Musa Çapan’nın rozetini Prof Dr. Bingür sönmez, Prof Sönmezin fahri üyelik rozetini ise Kaisiad Başkan yardımcıları Veysel Çamlı, Casim Yıldırım, Ahmet keske, derneğin genel sekreteri Orhan Gökçe; KAİ Vakfı iş konseyi başkanı Sabri yiğit ile birlikte takdim ettiler.

GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK OLAN YILDA BİR KEZ YAPILMASI PLANLANAN  “BİR ADIM’DA SEN AT” ETKİNLİĞİNİN 1.  TANITILDI

Bölgemizde ihtiyaç sahibi öğrencilerin, çocukların iklim koşulları nedeni ile en çok ihtiyaç duydukları bot ve kaban ihtiyacını gidermek için dernek üyeleri öz kaynakları ile 2000 adet bot ve kaban kampanyası başlattı. İsteyen iş adamları bu kampanyaya dahil olabilecekler.

kampanyakai-02_-.jpg

Bu etkinlikle ilgili başkan Çinik kısa bir konuşma yaptı. Dernek olarak bölgeye yılda 2-3 kez çıkarma yaptıklarını, bölgede karşılaştıkları bazı manzaralardan çok büyük bir rahatsızlık ve üzüntü duyduklarını ifade eden Çinik, bazı öğrencilerin kış ayında terliklerle okullara gittiğini görünce çok üzüldüklerini ifade ettiler. Kampanya’da kullanılan resmi DKM Medya’dan temin ettiklerini belirten Çinik DKM Medya İmtiyaz Sahibi Sayın Yusuf Sit’e de teşekkür ediyoruz dediler.

Bölge öğrencilerinin en acil ihtiyacı kışlık bot ve kaban olarak gördüklerini bu anlamda kendi öz kaynaklarımızdan yola çıkarak 2000 bot ve 2000 kaban kampanyasını başlattıklarını ifade ettiler. Bu kampanya çerçevesinde alınan meteryaller üç ile bölüneceği gibi, İki Kasım’da gerçekleşecek olan 3. Cumhuriyet Balo’sunda Kars-Ardahan-Iğdır valiliklerine teslim edilecektir ve bu sayıyı artırmayı da hedeflediklerini belirttiler.

Toplantıda iş dünyası ve katılımcılar sırayla söz alarak bölge ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler.

KATILIMCILAR:

Prof. Dr.  Ayhan Toraman, Ergul Çınar (İl Çevre Şehir Müdür Yrd.), Oktay Karakoç (Vechem Fabrikasi -Deri Kimyasallari Üreten bir firma), Orhan Bey (Dolunay Kimya), Şehrali Kömürcü (Argem Tershanesi ve Petrol Şirketi), Canyurt Bozdemir (Bürokrat-İsadami), Mahmut Övür (Gazeteci). Cemal Avcı (Gökkuşağı Firması), Ahmet Günay (::), Canip Yildiz (Matbaacı), Abdullah Delibaş (AZEM), Levent Karadağ (internet bilişimcileri Derneği), Sefer Karakoyunlu (Derneğin üyesi ve aynı zamanda İst. Azerbaycanlılar Derneği Başkanı), Sanatçı Recep Ergül,  Yusuf Sit DKM Medya.

Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoglu Zeynalov, Azerbaycan Konsolosu Emma N. Haydarova, Konsolosluk Görevlisi Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Prof. Bingür Sönmez,  Mehmet Sacu (UBM PLASTİK), Yılmaz Ağbulak (Tekstilci), Sabri Yiğit (KAI VAKFI İs Adamları Konsey Bsk. Digi.Com), Bişar Şirin (merih Pastahaneleri), Ahmet Gunaydin(Eski Sarıkamış Dernek Bşk), Sarıyer Manşet, Gürbüz Küpeli (yeni umut) . KAİSİAD’IN Üyesi olan bölgeye karşı duyarlılığı ile tanınan, bölgeyi ilgilendiren her toplantıya icabet eden katkı ve katılım sunan, bölgemizin duyarlı ve önde gelen siyasetçi ve iş adamlarından Kemal Taştan da bu toplantıya katılanlar arasındaydı. Taştan, CHP Kağıthane Bld. Bşk. Aday adayı.

 

KAİSİAD YÖN. KURULU: Başkan Süreyya Çinik, Bşk.  Yrd. Casim Yıldırım,  Bşk. Yrd.Veysel Çamlı(Turinn Catering), Bşk. Yrd. Ahmet Keske, Genel Sekreter Orhan Gökçe, Arge Sorumlu yönetici Hakan Çapan, Y.K. Üyeler Rahşan Bukni Ulus, Turgay Zorba, Özcan Yildiz, Yavuz Polatoglu.

Haberin tüm görselleri için tıklayınız…

http://www.dogukulturmedya.com/eylularalik2013fotoarsiv/index.htm

DKM/ İSTANBUL

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA