Ağrı'daki Terör Örgütü Davası

AĞRI'DAKİ TERÖR ÖRGÜTÜ DAVASI - Aralarında bir ilköğretim okulunu yakmaya çalışanların da bulunduğu 5'i tutuklu 7 sanıklı terör örgütü davasının görülmesine Erzurum'da devam edildi.
Bu haber 2013-09-18 18:59:02 eklenmiş ve 457 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'da, aralarında bir ilköğretim okulunu yakmaya çalışanların da bulunduğu 5'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına Erzurum'da devam edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasında, tutuklu sanıklar Metin Özmen, Halit Çankaya, Seyithan Erkan, Kemal Kahraman, Serhat Oktay'ın ile tutuksuz sanıklar Erkan Efe ve Faris Kineş, avukatları ve yakınları hazır bulundu. 

Savunmasını Kürtçe yapmak istediğini dile getiren sanık Seyithan Erkan, "Ben kendi ana dilimde savunma yapmak istiyorum. İnsanın anadilini kullanması için bir ücret ödemesinin öngörülmesi hukuka uygun değildir. Dilimizi kullanarak bizi anlayan ve söylediklerimizi tercüme edebilecek tercümanımız hazırdır, bu tercüman vasıtasıyla savunma yapmak istiyorum. Ücret ödemek veya listeden tercüman seçmek istemiyorum" dedi.

Savunma yapmak isteyen sanık Serhat Oktay da anadilde savunma yapmak istediğini, mahkeme tarafından kendisine sunulan listeden tercüman seçmek istemediğini, ayrıca tercümana ücret ödenmesinin de doğru olmadığını ifade ederek, söz konusu uygulamanın savunmanın kısıtlamasına yönelik bir düzenleme olduğunu, sorunun hükümet tarafından giderilmesi gerektiğini söyledi.

Sanık Oktay'ın avukatı İrfan Sarı ise yasa koyucunun, sınırlı bir şekilde de olsa ana dilde savunma hakkını tanımış olmasına rağmen yönetmelikle ücret ödenmesi uygulaması getirilerek savunmanın kısıtlandığını iddia etti. Sarı, "Bu uygulama hukuka uygun değildir. Müvekkilim kendisinin dilini bilen tercüman hazır etmiştir, bu tercüman vasıtasıyla savunma yapmasına izin verilmesini telep ediyoruz" diye konuştu.

Diğer sanıkların avukatları da savunmalarında, tutuklu bulunan müvekkillerinin cezaevinde yattıkları sürenin göz önünde bulundurularak tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, sanıkların üzerlerine atılı suçların netiliği, eldeki kuvvetli delil ve kaçma şupheli olduğundan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.   

Olay

Alınan bir istihbaratı değerlendiren Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 Kasım 2012'de kent merkezindeki Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nu yakmaya çalışan 3 kişiyi ellerinde benzin bidonu, eldiven, kar maskesi ve molotofkokteylleriyle suçüstü yakalamış, ardından devam eden operasyonlar kapsamında terör örgütüne üye oldukları ve örgütsel faaliyetlerde bulundukları belirlenen 4 kişi daha gözaltına almıştı. - Erzurum

ETİKETLER : Ağrı'daki Terör Örgütü Davası
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA