'Eğitimde Demokratik Hak' Kavramı Benimsenmelidir

'EĞİTİMDE DEMOKRATİK HAK' KAVRAMI BENİMSENMELİDİR - Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, karma eğitim dayatması yerine 'Eğitimde Demokratik Hak' kavramı benimsenmelidir.' dedi.
Bu haber 2013-09-18 10:59:03 eklenmiş ve 383 kez görüntülenmiştir.

Eğitim Bir Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, karma eğitim dayatması yerine 'Eğitimde Demokratik Hak' kavramı benimsenmelidir"dedi.

Sendika binasında gazetecilere açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, yeni eğitim-öğretim yılının toplu sözleşme gibi eğitim çalışanlarına hayırlar getirmesini diledi.

Gümüşer, "2014-2015 yılı toplu sözleşme sonuçlarıyla yüzleri gülen eğitim çalışanlarının Milli Eğitim Bakanlığı merkezli biriken sorunlarına çözüm getirme adına yetkili sendika olarak yaptığımız öneriler doğrultusunda atılan olumlu adımları takdirle karşılıyoruz. İki yıla yakın zamandır çıkarılmayan yönetmeliklerin bir biri ardına yayınlanıyor olması, özür grubu atamalarında eşlerin aile bütünlüğünü sağlama adına bütün şartların zorlanması gibi iyi niyet çerçevesinde ortaya konulan gayretleri önemsiyoruz. Eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması adına Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantılarında imza altına aldığımız, ikili görüşmelerde altını çizdiğimiz ve çeşitli vesilelerle gündeme getirdiğimiz aşağıdaki hususlarda da somut adımlar atılmasını bekliyoruz"dedi.

Eğitimcilerin yıllardır devam eden, 666 sayılı KHK ile ise tamamen gün yüzüne çıkan Mali sorunlarının çözümü hususunda ortaya koyduğumuz irade sonuç verdiğini dile getiren Gümüşer,"2014-2015 toplu sözleşmesinin kazananı şüphesiz eğitim çalışanları olmuştur. Yeni iyileştirmeler devam etmelidir. Şapka kanununa dönen kılık ve kıyafet dayatmasına kaynaklık teşkil eden darbe dönemi mevzuatı değiştirilmelidir. Öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliğindeki sınırlama kaldırılmalıdır. Karma eğitim dayatması yerine 'Eğitimde Demokratik Hak' kavramı benimsenmelidir. Yeni derslik yapımı konusunda seferberlik ilan edilmelidir. Özellikle Ağrılı iş adamlarından ilimize bu konuda katkı sağlamalarını bekliyoruz. Öğretmen dışı personelin görev tanımı hala belirsizliğini korumaktadır. Tanım yapılmalıdır. Norm kadro yönetmeliği bir an önce yayınlanmalıdır. Alan değişikliği iptaline ve alan değiştirenlerin iptal taleplerine çözüm getirilmelidir. İl içi özür grubu talepleri de dikkate alınmalıdır. Okullara öğrenci başına bütçe aktarılmalı ve eğitimde tahsildarlık dönemi bitirilmelidir. Adaletten uzak ek ders esasları değişmelidir. Kariyer basamaklarıyla ilgili düzenleme yapılmalıdır. Görevde yükselme ve unvan değişikliği için acilen çalışma başlatılmalıdır. Yeni öğretmen ataması gereklilik değil zorunluluktur. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine "Yeni Sistem" son değişiklik olmalıdır"diye konuştu. - AĞRI

ETİKETLER : 'Eğitimde Demokratik Hak' Kavramı Benimsenmelidir
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA