İsviçre Firması Diyarbakır'a Yatırım Yapacak

İSVİÇRE FİRMASI DİYARBAKIR'A YATIRIM YAPACAK - İsviçre merkezli Logic Versicherungstreuhand Gmbh firması, Diyarbakır'da 200 kişinin istihdam edileceği çağrı merkezi kuracak.
Bu haber 2013-09-17 22:59:01 eklenmiş ve 456 kez görüntülenmiştir.

Logic Versicherungstreuhand Gmbh firmasınca Diyarbakır'da 200 kişinin istihdam edileceği çağrı merkezi kurulacağı bildirildi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliği ile aralarında firma sahibi Erdal Karakaş ve CEO'su Ahmet Kaşıkçı'nın da bulunduğu İsviçre merkezli Logic Versicherungstreuhand Gmbh firması'ndan bir heyet, Diyarbakır'da incelemelerde bulundu.

Ziyaret kapsamında, Karacadağ Kalkınma Ajansı hizmet binasında düzenlenen toplantıya katılan heyete, Diyarbakır'ın yatırım ortamı ve işgücü potansiyeli hakkında bilgi verildi. Toplantıya, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Karacadağ Kalkınma Ajansı yetkilileri katıldı.

Heyet daha sonra  Diyarbakır Turkcell Global Bilgi Çağrı Merkezi'ni ziyaret etti. Lokasyon Müdürü Deniz Ateş'ten bilgi alan yetkililer, Diyarbakır'a yatırım kararı aldı. Yapılacak yatırımla 200 kişiye istihdam sağlayacak firmanın Kosova'da da 173 kişinin istihdam edildiği bir çağrı merkezi bulunduğu bildirildi.

Ana sigorta şirketlerine broker hizmeti sunan firmanın brüt iş hacminin 45 milyon lira, net cirosunun da 14 milyon liraya ulaştığı belirtildi.

Erdal Karakaş, çağrı merkezi sektöründe eğitimli ve kalifiye genç iş gücü, üniversite ve mesleki eğitim veren kurumları, katma değeri yüksek çağrı merkezi hizmetlerine erişim imkanı ile bölgenin yabancı yatırımcılar için son derece cazip olması gibi faktörleri dikkate alarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaptıkları yaklaşık 2 yıllık proje çalışmasından sonra Diyarbakır'da yatırım yapma kararı aldıklarını ifade etti.

Ahmet Kaşıkçı da 200 bin üzerinde müşteriye hizmet sunduklarını, firmanın sigorta broker sektörünün İsviçre'deki en büyük isimlerinden birisi olduğunu kaydetti.

Logic'in Diyarbakır'da kuracağı çağrı merkezi yatırımı İsviçre müşteri odaklı çalışacak, sağlık, hayat, mekan, motorlu taşıt gibi sigorta şirketlerinin müşterilerinin ürün ve hizmetlerle ilgili taleplerini karşılayacak.

-Almanca bilenlere iş fırsatı-

Firmanın kuracağı merkezde yılda 45 bin müşteriye ulaşmayı hedeflediği, bu nedenle, iyi derecede Almanca bilen, diksiyonu düzgün, etkileyici ve güven verici bir dil kullanabilen personel aradığı bildirildi.

İş başvurularının ise Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğü ile Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi'ne yapılabileceği belirtildi. - Diyarbakır

ETİKETLER : İsviçre Firması Diyarbakır'a Yatırım Yapacak
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA